15 Липня 2019
Новини

Через слово офіцера: звільнився голова ДФС України

Через слово офіцера: звільнився голова ДФС України

Олександр Власов — виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби — написав заяву про увільнення від виконання власних обов'язків. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні таку вимогу висунув президент України Володимир Зеленський під час наради в Адміністрації морських портів України в Одесі.

«Шановний пане Президенте! Доїхав додому. Тримаю слово офіцера. Поважаючи вас, як Верховного Головнокомандувача, гаранта Конституції України, пишу заяву про увільнення від виконання обов`язків голови Державної фіскальної служби», - написав Олександр Власов.

Він додав, що направить заяву до Кабінету міністрів України у понеділок.

Державна фіскальна служба наразі перебуває на стадії ліквідації. На її місці створять окремі Державну митну і Державну податкову служби. Відповідне рішення уряд схвалив ще восени 2018 року.

8 травня та 5 липня 2019 року Кабмін, за результатами відкритих конкурсів, призначив заступника міністра фінансів Сергія Верланова головою податкової, а одного з творців системи Prozorro Максима Нефьодова — головою митниці.

Працівники митниць підпадають під дію закону про державну службу, який визначає, що державного службовця можна звільнити тільки після того, як підстави для такого рішення підтвердить спеціальна перевірка.

На час проведення такої перевірки його можна лише відсторонити. Водночас, закон встановлює, що якщо держслужбовець знаходиться у відпустці, то щодо нього не можна застосовувати жодне дисциплінарне стягнення.

Максим Нефьодов заявляв, що планує перевести митників на контрактну форму працевлаштування. Це, за його словами, спростить контроль за їхньою ефективністю.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський перед новопризначеним заступником голови Служби безпеки України Іваном Бакановим поставив чітке завдання – за два тижні показати результат у боротьбі з контрабандою на митницях.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, дфс, звільнення, володимир зеленський
В тему