Ароматна кава добре поєднується не тільки з вершками і свіжим круасаном.Ось рецепти неймовірно смачних страв, для приготування яких використовують каву.
Про це пише Elle.
Паштет з курячої печінки з кремом із кави і обпаленим бананом


Складові:
Для паштету:
- Печінка куряча - 700 г
- Яйце - 2 шт
- Жовток - 2 шт
- Мед - 40 г
- Олія - 40 г
- Вершки 33% - 160 г
- Сіль - 14 г
- Масло вершкове - 30 г
- Перець чорний - 5 г
Для кавового крему:
- Вершки 33% - 70 г
- Еспресо - 1 порція
- Пудра цукрова - 10 г
- Борошно рисове - 10 г
- Яйце - 1 шт
- Масло вершкове - 15 г
Спосіб приготування:
Для паштету курячу печінку обсмажити до напівготовності, змішати з іншими інгредієнтами і пробити в блендері, викласти на пергамент і випікати в духовці під фольгою протягом 25 хвилин при температурі 130 градусів. Після пробити ще раз в блендері і перетерти через сито.
Змішати інгредієнти для крему і заварити на водяній бані. Подавати до паштету з обпаленим бананом і грінками.
Тірамісу зі спекулоос
Складові:
- Маскарпоне - 500 г
- Яйце - 3 шт
- Цукор - 80 г
- Спекулоос (печиво з корицею) - 300 г
Спосіб приготування:
Яєчні жовтки додати в маскарпоне, збивати до легкості. Білки збити з цукром. З'єднати обидві маси. Печиво вмочити в холодному подвійному еспресо. Викласти в два-три шари з кремом. Верх десерту можна присипати какао-порошком або викласти полуницею.
Кейк по-шотландськи
Складові:
Крем для кейку:
- Вершки рослинні - 240 г
- Вершки 22% - 335 г
- Цукрова пудра - 60 г
- Цукровий сироп - 110 г
- Ваніль стручкова - 3 г
- Желатин - 10 г
- Сметана - 140 г
Желатин замочити в холодній воді до розчинення. Гарненько збити рослинні вершки. Вершки 22% підігріти, додати до них цукрову пудру, цукровий сироп і ваніль. Добре перемішати і охолодити. З'єднати зі сметаною і желатином, акуратно перемішати і ще раз охолодити.
Ванільний соус:
- Молоко - 70 г
- Яйце - 2 шт
- Цукор - 30 г
- Стручок ванілі - 1 шт
Жовтки відокремити від білків. У молоці розчинити цукор, додати м'якоть стручка ванілі і жовтки, добре перемішуючи. Готувати соус на водяній бані до загустіння.
Ягідний соус:
- Малина - 50 г
- Полуниця - 50 г
- Вишня - 50 г
- Цукор - 50 г
Ягоди засипати цукром і варити 10 хв. Пробити блендером.
Спосіб приготування:
Вівсяне печиво просочити кавою. На тарілку вилити ванільний соус, викласти печиво. Зверху шарами викласти крем і будь-які ягоди. При подачі полити ягідним соусом і прикрасити м'ятою і цукровою пудрою.
Кавовий коктейль COFFEE BOOM
Складові:
- Грушевий лікер - 50 мл
- Еспресо - 1 порція
- Сік яблука - 50 мл
- Пюре з ананасів - 50 мл
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти збити в шейкері і подати в охолодженому келиху з льодом.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.