14 Липня 2019
Новини

Рецепти пікантних страв із кавою (фото)

Рецепти пікантних страв із кавою (фото)

Ароматна кава добре поєднується не тільки з вершками і свіжим круасаном.Ось рецепти неймовірно смачних страв, для приготування яких використовують каву.

Про це пише Elle.

Паштет з курячої печінки з кремом із кави і обпаленим бананом

Складові:

Для паштету:

  • Печінка куряча - 700 г
  • Яйце - 2 шт
  • Жовток - 2 шт
  • Мед - 40 г
  • Олія - 40 г
  • Вершки 33% - 160 г
  • Сіль - 14 г
  • Масло вершкове - 30 г
  • Перець чорний - 5 г

Для кавового крему:

  • Вершки 33% - 70 г
  • Еспресо - 1 порція
  • Пудра цукрова - 10 г
  • Борошно рисове - 10 г
  • Яйце - 1 шт
  • Масло вершкове - 15 г

Спосіб приготування:

Для паштету курячу печінку обсмажити до напівготовності, змішати з іншими інгредієнтами і пробити в блендері, викласти на пергамент і випікати в духовці під фольгою протягом 25 хвилин при температурі 130 градусів. Після пробити ще раз в блендері і перетерти через сито.

Змішати інгредієнти для крему і заварити на водяній бані. Подавати до паштету з обпаленим бананом і грінками.

Тірамісу зі спекулоос

Складові:

  • Маскарпоне - 500 г
  • Яйце - 3 шт
  • Цукор - 80 г
  • Спекулоос (печиво з корицею) - 300 г

Спосіб приготування:

Яєчні жовтки додати в маскарпоне, збивати до легкості. Білки збити з цукром. З'єднати обидві маси. Печиво вмочити в холодному подвійному еспресо. Викласти в два-три шари з кремом. Верх десерту можна присипати какао-порошком або викласти полуницею.

Кейк по-шотландськи

Складові:

Крем для кейку:

  • Вершки рослинні - 240 г
  • Вершки 22% - 335 г
  • Цукрова пудра - 60 г
  • Цукровий сироп - 110 г
  • Ваніль стручкова - 3 г
  • Желатин - 10 г
  • Сметана - 140 г

Желатин замочити в холодній воді до розчинення. Гарненько збити рослинні вершки. Вершки 22% підігріти, додати до них цукрову пудру, цукровий сироп і ваніль. Добре перемішати і охолодити. З'єднати зі сметаною і желатином, акуратно перемішати і ще раз охолодити.

Ванільний соус:

  • Молоко - 70 г
  • Яйце - 2 шт
  • Цукор - 30 г
  • Стручок ванілі - 1 шт

Жовтки відокремити від білків. У молоці розчинити цукор, додати м'якоть стручка ванілі і жовтки, добре перемішуючи. Готувати соус на водяній бані до загустіння.

Ягідний соус:

  • Малина - 50 г
  • Полуниця - 50 г
  • Вишня - 50 г
  • Цукор - 50 г

Ягоди засипати цукром і варити 10 хв. Пробити блендером.

Спосіб приготування:

Вівсяне печиво просочити кавою. На тарілку вилити ванільний соус, викласти печиво. Зверху шарами викласти крем і будь-які ягоди. При подачі полити ягідним соусом і прикрасити м'ятою і цукровою пудрою.

Кавовий коктейль COFFEE BOOM

Складові:

  • Грушевий лікер - 50 мл
  • Еспресо - 1 порція
  • Сік яблука - 50 мл
  • Пюре з ананасів - 50 мл

Спосіб приготування:

Всі інгредієнти збити в шейкері і подати в охолодженому келиху з льодом.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Таблоїд, Фото
В тему