13 Липня 2019
Новини

Губернатора Одещини виберуть за конкурсом, – Зеленський

Губернатора Одещини виберуть за конкурсом, – Зеленський

Поки що Президент України відклав призначення голови Одеської ОДА.

Володимир Зеленський анонсував конкурс з відбору кандидатів на посаду голови Одеської облдержадміністрації, пише Громадське.

Про це Зеленський сказав під час наради в Одеському морському порту.

Президент заявив, що поки не буде призначати Андрія Андрейчикова главою Одеської ОДА «у зв'язку з питаннями, що виникли стосовно його кандидатури».

Він наголосив, що добре знає Андрейчикова, якого раніше планували призначити керівником Одеської області, однак про його кандидатуру надходить багато негативної інформації.

«Ми вирішили не ризикувати Одеською областю», – підсумував Зеленський, додавши що головою ОДА виберуть гідного керівника з декількох кандидатур.

Нагадаємо, 26 червня протестувальники влаштували акцію біля Одеської обладміністрації, виступаючи проти призначення Андрейчикова головою ОДА. Активісти заявляли про зв’язок Андрейчикова з колишнім народним депутатом Ігорем Марковим, який нині переховується у РФ.

Андрій Андрейчиков значиться серед засновників фірми «Мисливець-2007», яка надає послуги тимчасового проживання. Її директором з 2018 року Сергій Кушнір – соратник втікача-сепаратиста Ігоря Маркова.

Серед засновників Мисливця, зокрема, екснардеп 4-5 скликань від партії «Наша Україна» Олексій Козаченко. Згідно зі звітом, опублікованому на сайті ЦВК, він був одним зі спонсорів президентської кампанії Володимира Зеленського. Загалом він пожертвував три мільйони гривень.

Зеленський заявляв, що нічого не знає про зв'язки Андрейчикова з місцевим сепаратистами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, конкурси, Політика, одеса
В тему