13 Липня 2019
Новини

Помилуваний політв’язень Литвінов вийшов із колонії

Помилуваний політв’язень Литвінов вийшов із колонії

Засуджений у РФ український політв’язень Сергій Литвінов, якого напередодні помилував Президент України, вийшов на свободу.

Про це повідомляє Громадське радіо.

«Катували слідчі, прокурори й вищі люди, які перебувають у Москві в Путіна. Хочу сказати, що Путін – це нехороша людина. І катували, і знущалися, і принижували, і все, що можна було. Я нічого хорошого там так і не побачив, все було боляче і жорстоко», — розповів він про своє ув’язнення в РФ.

Раніше президент України Володимир Зеленський помилував українського політв’язня Сергія Литвінова.

Сергій Литвінов — громадянин України, який проживав у Луганській області у селі Комишне, це 5 кілометрів від російського кордону. Справа з його засудженням російським судом є однією з політично мотивованих. Спочатку йому були висунуті обвинувачення у воєнних злочинах, потім вони були перекваліфіковані на бандитизм, але так само в контексті збройного конфлікту на території України. Його звинуватили в тому, що він, бувши бійцем батальйону «Дніпро-1», якого там не було взагалі, начебто вчиняв якісь розбійницькі дії. На hromadske.ua з’явилася інформація про те, що Сергій Литвінов перебуває в українській колонії в Харківській області.

Тоді від його адвокат Роман Ліхачов розповів, що Литвінов вже 4 місяці відбуває покарання в Україні. У Росії він пробув у в’язниці 5 років.

У Літвінова був статус «схильний до втечі», а це частково обмежувало його права, пояснив адвокат.

Читайте також:

Шостий день народження за гратами: Олегу Сенцову – 43

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, звільнення, харків
В тему