11 Липня 2019
Новини

Суд виправдав чоловіка, який назвав мера «гандоном»

Суд виправдав чоловіка, який назвав мера «гандоном»

Апеляційний суд закрив справу щодо чоловіка, який звернувся до мера міста Тетіїв на Київщині словом «гандон».

Про це повідомляє Судовий репортер.

У квітні цього року відбулося громадське зібрання з приводу зариблення річки Роська державним підприємством «Сервіс» за ініціативою Тетіївської міської ради. Зібрання проходило на вулиці і громадяни висловлювали свою незгоду з діями мера якого, один із присутніх Ігор Савлук звинуватив у публікації неправдивої інформації. А саме, вказуючи на міського голову Руслана Майструка, заявив, що отакі «гандони» пишуть брехню.

У травні Тетїівський райсуд визнав чоловіка винним у дрібному хуліганстві і оштрафував на 51 грн. Сам же порушник вину не визнавав і переконував, що мав на увазі французького письменника-фантаста Іва Гандона, а тому це не є образливим нецензурним словом. Але суд такі пояснення до уваги не взяв, мотивуючи тим, що термін «гандон» має кілька значень, в тому числі і вживається як образа відносно осіб чоловічої статі.

Київський апеляційний суд спеціально переглянув відео сутички і дійшов висновку, що фразою «гандон» в контексті розмови чоловік дійсно порівняв мера з французьким письменником-фантастом «Івом Гандоном», оскільки вважав, що той розказує фантастичні речі. Також апеляційний суд зазначив, що суд першої інстанції не врахував, що вислів не був пов’язаний з явною неповагою до інших громадян, оскільки вони повністю його підтримували і активно захищали, коли мер хотів його штовхнути.

Суд не побачив доказів того, що чоловік словом «гандон» хотів образити мера, а не просто згадав прізвище французького письменника-фантаста.

3 червня 2019 апеляційний суд закрив справу за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення в діях особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче люструвати Порошенка і міністрів (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, суспільство, суд, курйози, Курйози
В тему