11 Липня 2019
Новини

Суд Євросоюзу скасував санкції щодо Януковича & Ко

Суд Євросоюзу скасував санкції щодо Януковича & Ко

Суд ЄС ухвалив рішення скасувати заморожування коштів семи членів колишнього українського уряду, включаючи президента-втікача Віктора Януковича.

Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому на його сайті, передає УНН.

«Згідно з сьогоднішнім рішенням, Генеральний суд підтримує дії українців, скасовуючи обмежувальні заходи, прийняті проти них протягом цих періодів», – йдеться в рішенні.

Рішення поширюється на Януковича, його сина Олександра Вікторовича Януковича, колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, колишнього прем’єр-міністра України Сергія Арбузова, колишнього Генпрокурора України Віктора Пшонку, його сина Артема Пшонки і колишнього глави адміністрації президента України Андрія Клюєва.

Їхні рахунки рішенням суду були заморожені у 2014 році.

«Загальний Суд приходить до висновку, що жодна з представлених їм відомостей не встановлює, що Рада підтвердила, що українські судові органи дотримувалися зазначені права, перш ніж поширювати обмежувальні заходи. Тому він скасовує дії Ради, що подовжують обмежувальні заходи на періоди з 6 березня 2016 року по 6 березня 2017 року і з 6 березня 2017 року по 6 березня 2018 року в відношенні Віктора Януковича і одного з його синів 4 і з 6 березня 2018 року до 6 березня 2019 року, щодо інших українців», – сказано в рішенні.

Читайте також:

Суддя часів Януковича повернув собі статус і недоторканність

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, віктор янукович, суд, євросоюз
В тему