10 Липня 2019
Новини

«Смерділо вапном»: лучанка надихалася випарами з відстійників цукрозаводу і ледь не вмерла

«Смерділо вапном»: лучанка надихалася випарами з відстійників цукрозаводу і ледь не вмерла

Імовірно, жінка дістала хімічне отруєння, наковтавшись випарів небезпечних речовин неподалік місця зливання цукроварнею відходів виробництва. 

Жителька Луцька Євгенія Камінська каже, що отруїлася випарами невідомої речовини на території поблизу відстійників. Жінка переконує, що тепер жахливо себе побуває і змушена лікуватися. Про це у середу, 10 липня, пише Інформаційне агентство «ВолиньPost».

За словами жінки, у середу, 3 липня, вони з чоловіком поїхали на територію, що поблизу відстійників цукрового заводу, аби нарвати курям трави. 

Поки рвали, почули гул вантажного автомобіля і вирішили їхати додому. Вже коли поверталися, побачили пожежний автомобіль, з якого бурлила невідома їм речовина. Жінка вийшла з машини і вирішила глянути, що відбувається. Утім, будучи за декілька десятків метрів, зрозуміла, що стали пекти очі, тож сіла назад в автівку і поїхала додому. 

На ніч Євгенія Камінська відчула, що «стягнуло» живота. Ще через добу температура тіла підскочила до 40 градусів і трималася на такій позначці 4 дні. Температуру ніяк не могли збити, тож стали звертатися до медиків. Утім, ніхто не міг відповісти, в чому річ. Згодом аналізи показали, що погано працюють нирки. На тілі жінки з’явилися дві плями. Каже, уночі не могла нормально спати, бо постійно пекли очі, пересихало у роті, пекло всередині. 

«Те, що фонтаном бурлило з машини, мені смерділо то білизною, то вапном, то хімією. Раптове погіршення стану здоров’я пов’язую саме з отруєнням випарами з тієї речовини. Досі відчуваю себе дуже погано, ледь на тому світі не опинилася», – каже жінка. 

Шістдесятирічна жінка сьогодні, 10 липня, іде ще в інфекційну лікарню, аби прокапати необхідну для інтоксикації організму речовину. 

Головний спеціаліст відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета розповів, що 3 липня представники цукрового заводу почали виливати на поля фільтрації гіпохлорид натрію. І для цього справді використовують пожежний автомобіль заводу. Утім, за словами Гелети, гіпохлорид натрію – не токсичний, то ж, найімовірніше, жінка отруїлася саме випарами з полів фільтрації – аміаком і сірководнем. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, луцьк, сморід, отруєння
В тему