10 Липня 2019
Новини

«Екзотична птаха», якій рятівники влаштували душ, «вилиняла» у просту чайку (фото)

«Екзотична птаха», якій рятівники влаштували душ, «вилиняла» у просту чайку (фото)

Зоозахисники на власні очі спостерігали, як «тропічна» оранжева пташка перетворилася на звичну чайку.

У Великій Британії на узбіччі траси небайдужі підібрали птаха, який дуже нагадував окраскою тропічного. Та яскраве оперення знайди виявилося «підробкою», пише на своїй сторінці у Facebook ветеринарна клініка Tiggywinkles Wildlife.

Завдяки жовтогарячому забарвленню птаха, який марно намагався злетіти, помітили обіч дороги і відвезли до зооклініки. Не маючи жодної інформації про походження пернатого, рятівники припустили, що це екзотичний вид. Ветеринари влаштували «екзоту» душ – і з’ясувалося, що густо-помаранчевий колір був «липовим», а тропічна птаха, яка потрапила в біду, – звичайнісінька собі чайка. 

Тепер співробітники ветеринарної клініки припускають, що якимось робом цей морський ґелґотун упав у чан із індійською приправою карі і пофарбувався на помаранчево. Спеція позабивалася у пір’їни мартина, через що він не міг літати. Крім такого скрутного становища, чайці більше нічого не загрожувало, тож під чуйним наглядом ветеринарів вона швидко пішла на поправку.

«Це один з найдивніших випадків, які ми бачили останнім часом. Коли нам подзвонили і сказали, що знайшли помаранчеву пташку, ми й гадки не мали, чого чекати. А такого й не уявляли», – кажуть британські ветеринари.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Фото, Курйози
В тему