10 Липня 2019
Новини

В курортному селищі на Азові переполох через змій у морі (фото, відео)

В курортному селищі на Азові переполох через змій у морі (фото, відео)

Відпочивальників налякали «повзучі» сусіди.

В селищі Кирилівка Запорізької області, що є популярним курортом, відпочивальники на пляжі нажахалися, побачивши у воді змію. Про це, посилаючись на слова очевидців, пише місцеве видання РІА «Мелітополь».

Курортники, побоюючись за життя дітей, яким, як вони вважали, загрожує отруйна гадюка, вчинили по-варварськи – убили плазуна. Та згодом з’ясувалося, що жертвою такої «народної» розправи став цілком безпечний водяний вуж.

Пізніше це підтвердили герпетологи. Пляжники забили не отруйного гада, а саме Natrix tessellata – водяного вужа, які водяться уздовж усього узбережжя Азовського моря. У воді плавають, вишукуючи здобич – бичків або ж хвору рибу, що ослабла і вже не така поворотка, а тим самим виконують в екосистемі санітарну функцію.  

Очевидно, в оману відпочивальників, які влаштували вужеві самосуд, увела його окраска – сіра у «шашечку», яка асоціюється в українців із гадюкою. За словами ж фахівців, водяні вужі для людини небезпеки не становлять, не є агресивні. Відчувши загрозу у воді, ця тварина пірнає і пливе геть або ж прикидається мертвою, щоб їй дали спокій. На суші ж при зустрічі із двоногими водяний вуж може зайняти оборонну позицію, та однаково навряд чи атакує.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, змії, тварини, азовське море, запоріжжя
В тему