9 Липня 2019
Новини

МОЗ проти «зомбоящика»: Супрун лякає ранньою смертю через перегляд ТБ

МОЗ проти «зомбоящика»: Супрун лякає ранньою смертю через перегляд ТБ

За інформацією виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я, зловживання телебаченням призводить до ожиріння і передчасної смерті.

Перегляд телевізора пов’язаний з підвищеним ризиком ранньої смерті, деяких видів раку, серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, ожиріння і проблем зі сном. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила очільниця Мінздоров’я України Уляна Супрун, передає «Фокус».

Посилаючись на дослідження вчених, Супрун попередила, що перегляд телевізора більш як три години на добу вдвічі підвищує ризик ранньої смерті, а також кожна година перегляду телевізора після 25 років скорочує життя майже на 22 хвилини.

Вона також нагадала, що перегляд телевізора часто супроводжується малорухливим способом життя, а також слугує виправданням для поглинання шкідливої їжі.

Супрун також зазначила, що перегляд телевізора змушує людей почуватись ізольовано і самотньо, підсилює симптоми депресії і погіршує настрій.

Уляна Супрун радить «частіше рухатися» під час перегляду телевізора. Наприклад, можна ставити пульт управління далеко від крісла, щоб частіше виникала необхідність вставати.

«Не робіть перегляд телевізора виправданням, щоб поїсти нездорову їжу», – пише керівниця МОЗу.

Вона радить обирати здорові снеки чи не їсти перед телевізором узагалі. Також Супрун нагадує, що слід критично сприймати всю інформацію та аналізувати її.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, уляна супрун, здоров'я, телебачення, моз
В тему

Останні матеріали