8 Липня 2019
Новини

Телеканал в Україні скасував обіцяний телеміст із Росією

Телеканал в Україні скасував обіцяний телеміст із Росією

Український телеканал, який планував провести телеміст із кремлівським пропагандистським каналом «Росія 24», скасував ефір.

Як говориться в заяві на сайті каналу, причина такого рішення – загрози, які почали надходити журналістам і їх близьким, пише Сьогодні.

Відповідно до опублікованого повідомленням, під час ефіру планувалося організувати перший неполітичний телеміст між людьми з України та Росії.

«У хід пішли заяви про акції протесту біля каналу, а з учорашнього вечора – і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів та їх близьких», – заявило керівництво каналу.

У заяві також говориться про «повернення України до часів прямого залякування і тиску на журналістські свободи».

«У зв'язку з інформаційною кампанією проти своїх журналістів, загрозою нападу на канал і використанням його імені в передвиборчій кампанії ряду українських партій, ми змушені припинити підготовку телемарафону «Треба поговорити»«, – резюмують на телеканалі.

Про телеміст раніше оголосив відомий російський пропагандист Дмитро Кисельов, уточнивши, що він відбудеться в рамках передачі «Треба поговорити» 12 липня.

Загальний ефір двох телеканалів уже розкритикував президент України Володимир Зеленський, назвавши це «дешевим, але небезпечним піар-ходом перед виборами» з метою поділити українців на два табори.

Крім того, спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав покарати і позбавити ліцензії телеканал, який має намір зробити пряме включення з російським «Росія-24».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали