5 Липня 2019
Новини

11-класники із села на Волині відгуляли випускний в Єгипті (фото)

11-класники із села на Волині відгуляли випускний в Єгипті (фото)

Незабутня тижнева подорож у країну спекотного сонця замість пишних суконь і застіль.

Випускники Тоболівської ЗОШ (Камінь-Каширський район) замість традиційних урочистостей віддали перевагу семиденному відпочинку в Єгипті. Про це пише газета «Полісся».

Коли ровесники вибирали дорогі плаття й костюми, замовляли ресторани і операторів, випускники з Тоболів насолоджувалися промінням єгипетського сонця, Червоним морем і активним відпочинком. Шквал емоцій, тисячі фото- та відеофайлів, екзотика подорожі та місцевий колорит замінили їм «традиційні» передвипускні турботи.

Святкувати альтернативно вирішили ще в 10 класі, а 1 вересня визначились остаточно – відзначать закінчення школи подалі від дому. На цей крок наштовхнули спостереження минулих років: випускний бал у наш час більше нагадує спробу похизуватися можливостями та смаками.

– Це наше свято, і нам вибирати, яким воно має бути. Тож ми вирішили провести його дещо нетрадиційно. Не одним днем, не для загалу, а щоб запам’яталося для себе. І нам вдалося: це були незабутні сім днів «на максимум». Фактично, ціна та сама, а задоволення – різне, – резюмують задоволені поїздкою випускники.

І це зрозуміло, адже, якщо тверезо оцінити затрати на організацію узвичаєного святкування, закордонна мандрівка обійдеться не набагато дорожче. До слова, бюджет традиційного випускного визначають не лише високі ціни, а й кількість учнів (у цьому разі їх усього дев’ятеро). Це означає, що, як мінімум, послуги оператора та музичне оформлення свята обійшлися би кожному з них значно дорожче, ніж одноліткам з інших шкіл. Проте річ усе ж не у витратах, а в емоціях та враженнях: «оновилися» на всі 1000 відсотків.

Відпочивали в південній частині країни, де було не так спекотно, тому організм швидко пристосувався до нових умов. Легенька прохолода, блакитне море та затишний пляж.

– У нас залишилося дуже багато яскравих світлин та емоцій, відчуттів, які неможливо «вхопити». Розповідати можна годинами, адже все нове, незвичне. Шкода тільки, що не можна було запливати за буйки, а це недалеко. Як виявилося пізніше – через поодиноких акул, які можуть туди підпливати. Цікаво так. Здається, спочатку не дуже глибоко, а далі – обрив. І вода синя-синя. Ми придбали маски для плавання і гасали за рибами. Їх там дуже багато і вони зовсім не бояться людей, – захоплено діляться враженнями юні тоболяни.

У готелі теж не нудьгували: аніматори, різноманітні конкурси, флешмоби, фаєр-шоу. На одному з таких вечорів усіх чекав веселий сюрприз: під ритми запальної ламбади опинилися в басейні, де в сукнях і костюмах, мокрі і вражені, продовжили свої танці.

Побували наші герої також на сафарі, поїздили на квадроциклах і відвідали з екскурсією містечко бедуїнів – корінних жителів Єгипту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему