5 Липня 2019
Новини

У волинських окружних комісіях – зміни у складі

У волинських окружних комісіях – зміни у складі

У складі окружної виборчої комісії №23 після звернення до ЦВК замінили двох та виключили зі складу ще двох членів комісії, які не відвідали жодного із засідань.

Відтак, склад ОВК зменшився на дві людини і тепер становить 16 осіб. Загалом від 12 червня по 3 липня у складах волинських комісій замінили ще 14 осіб, повідомляє ГМ ОПОРА.

26 червня під час засідання ОВК №23 голова комісії Петро Мандзюк звернув увагу на постійну відсутність чотирьох членів комісії, які не прийняли присягу та не з’явилися на жодному із чотирьох засідань. Йшлося про Миколу Боборикіна (Українська партія «Зелена планета»), Сергія Волковинського («Відродження»), Галину Ляшенко («Інтернет партія України») та Володимира Омельяновського («Солідарність жінок України»). Відтак, вирішили повідомити ЦВК про ситуацію, що склалася.

Вже наступного дня, відповідно до постанови ЦВК №1348 від 27 червня, у складі ОВК №23 достроково припинили повноваження Володимира Омельяновського. Натомість до складу комісії включили Людмилу Грошеву. Також згідно із постановою ЦВК №1394 від 1 липня замінили Галину Ляшенко – замість неї до складу включили Людмилу Синютіну.

Разом з тим, інших двох членів комісії – Петра Мандзюка та Миколу Боборикіна – взагалі виключили зі складу ОВК. Тож ЦВК достроково припинила їх повноваження у зв’язку з відмовою скласти присягу члена комісії.  Відтак, комісія продовжить роботу у складі 16 осіб.

Окрім того, у період із 12 червня до 3 липня у складі окружних виборчих комісій на Волині замінили ще  14 осіб від дев’яти партій, включаючи й голову однієї із ОВК.

Відповідно до постанови №1032 від 17 червня, у складі ОВК №20 замінили голову комісії  за поданням «Інтернет партії України». Так, замість Вікторії Полянської комісію очолила Світлана Погудіна.

Згідно із постановою ЦВК №1069 від 19 червня відбулася заміна й в ОВК №22. «Солідарність жінок України» замість Дар’ї Шустової внесла подання про включення до складу ОВК Ангеліни Рейкіної. 20 червня відповідно до постанови №1095 в ОВК №20 достроково припинили повноваження Олександра Троцюка від партії «Сила і честь». Замість нього до складу комісії включили Ярославу Павлюк.

23 червня згідно із постановою ЦВК №1171 відбулися заміни одразу у трьох волинських комісіях. Так, в ОВК №19 замість Олени Бурцевої від партії «Солідарність жінок України» включили до складу комісії Христину Фейдак. В ОВК №20 замінили представника Ліберальної партії України. Замість Тетяни Бондар нею стала Наталія Янюк.

В ОВК №22 також відбулася ротація представників Ліберальної партії України. Зокрема, достроково припинили повноваження секретаря комісії Мирослави Гудим. Тож новим секретарем стала Світлана Верчук.

25 червня відповідно до постанови  ЦВК №1274 достроково припинила повноваження члена ОВК №20 від партії «Зелена планета» Євгенія Гурця. Його у складі комісії замінили Оксана Назарук.

Водночас, згідно із тією ж постановою у складі ОВК №21 здійснили дві заміни. Так, замість Тетяни Герешти за поданням «Громадянської позиції» включили до складу ОВК Андрія Черкашина. Представником «Зеленої планети» замість Михайла Зеленчука стала Тетяна Згоранець.

Відповідно до постанов ЦВК №1384 від 30 червня у складі ОВК №21 здійснили ротацію представників «Інтернет партії України». Так, замість Валентини Ткаченко до комісії увійшла Ірина Томчук.

Згідно із постановою ЦВК №1419 від 2 липня, відбулося аж чотири заміни в складі ОВК №20. За поданням партії «Нова політика» Марію Гнатюк замінила Любов Бойко, за поданням Радикальної партії Олега Ляшка Ігоря Довмата замінили на Наталію Швець та Ірину Смалюгу замінили на Галину Іщук,  за поданням «Народного фронту» Марію Науменко замінила Людмила Новосад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, дострокові вибори
В тему