5 Липня 2019
Новини

В Амстердамі більше не буде знаменитого на весь світ кварталу червоних ліхтарів?

В Амстердамі більше не буде  знаменитого на весь світ кварталу червоних ліхтарів?

У столиці Нідерландів можуть закрити прославлений квартал червоних ліхтарів.

Про це заявила мер Амстердама Фемке Галсема, адже вважає умови, в яких змушені працювати секс-працівники, неприпустимими.

 За її словами, місто повинно «наважитися подумати про район червоних ліхтарів без проституції».

Це один з можливих сценаріїв, які мер Амстердаму винесе на обговорення з метою побороти торгівлю людьми й скоротити кількість туристів на вузькій алеї в районі Де Валлен, – пише The Guardian.

«Самі цілі не підлягають обговоренню. Тривалий час існував сентимент про моряків у кварталі червоних ліхтарів, які після багатьох місяців у відкритому морі йдуть до «повної» нідерландської жінки. Але зараз ситуація така, що там здебільшого жінки з-за кордону. І ми не знаємо, як вони сюди потрапили. З них сміються. Їх фотографують», – сказала Галсема.

«Торгівля людьми відбувається у найбільш красивій і старій частині нашого міста. За кілька сотень років ситуація стала неприйнятною», – додала мер Амстердама.

За її словами, жінки у 330 вітринах кварталу червоних ліхтарів стали просто черговою туристичною принадою міста.

«З них сміються, а потім фотографують проти їхньої волі. На додачу торгівля людьми, шахрайство і відмивання грошей повинні бути скорочені. І я хочу зменшити незручності для жителів і підприємців. Там повинно бути тихіше і чистіше», – сказала Галсема.

Втім, існування кварталу не обов’язково припиниться повністю. Серед можливих сценаріїв – заборона вітрин у борделях. Але при цьому секс-працівникам дозволять продовжити роботу. Також допускається, що деякі вітрини будуть переміщені або ж на деяких вулицях будуть встановлені турнікети, щоб «відсіяти тих, кому не потрібно там бути». Дебати щодо майбутнього кварталу червоних ліхтарів розпочнуться наступного тижня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, нідерланди, проституція
В тему