3 Липня 2019
Новини

У вині та пиві вчені знайшли пестициди

У вині та пиві вчені знайшли пестициди

Дослідження, проведені в США і Німеччині, показали, що залишки гліфосату можна знайти в більшості брендів пива і вина.

Тести також включали напої, які вважаються органічними, пише видання AgroReview.

Гліфосат є основним активним інгредієнтом популярного гербіциду, який протягом декількох років піддається цензурі. Екологи, спираючись на незалежні дослідження, стверджують, що гліфосат є канцерогеном. Таку думку поділяють і у Всесвітній організації охорони здоров’я, де вважають, що гліфосат пов’язаний з розвитком онкології та інших проблем зі здоров’ям.

Більшим шоком для споживачів у США були результати випробувань найпопулярніших видів вина і пива. Так, у доповіді американської групи PIRG з питань державного нагляду було виявлено, що більшість сортів пива та вина в США забруднені гліфосатом.

Дослідження охоплювало 5 популярних винних брендів (включаючи Beringer, Barefoot і Sutter Home) і 15 марок пива (від Budweiser, Coors, Miller Lite, Sam Adams, Samuel Smith Organic та New Belgium). Серед 20 випробуваних алкогольних напоїв гліфосат був знайдений у 19. У групі, що тестувалася, було чотири напої, що позицінувалсь як органічні, а в 3 з них виявлено залишки гліфосату.

Аналогічні дослідження були проведені в Німеччині, і їхні результати ще більш тривожні. Інститут охорони навколишнього середовища Мюнхена оглянув 14 найпопулярніших пивних брендів на німецькому ринку, а в кожному з них виявлено гліфосат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики вперше знищили ВІЛ у мишей: що це означає для хворих людей

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, цікаво знати, здоров'я
В тему

Останні матеріали