28 Червня 2019
Новини

Побитий температурний рекорд в історії людства

Побитий температурний рекорд в історії людства

Всесвітня метеорологічна організація ООН повідомила, що 2019 рік виявиться одним з найспекотніших.

А п'ятирічний період з 2015 по 2019 рік поб'є рекорд за найвищими середнім температур повітря за всю історію спостереження.

Про це повідомляє Euronews.

За словами прес-секретаря організації, поки занадто рано говорити про те, що аномальна спека в Європі безпосереднім чином пов'язана зі зміною клімату, однак через глобальне потепління хвилі тепла, при яких температура повітря досягає і перевищує 40 градусів Цельсія, ставатимуть частішими, інтенсивними та тривалими.

Причиною аномальної спеки 2019 року є система з двох областей високого тиску, сусідніх з Гренландією і над північно-центральною Європою. Вони блокують собою південний циклон, який міг би охолодити повітря. В результаті виникає шлейф гарячого повітря, що тягнеться з іспанської та африканської пустель. Результатом стануть температурні рекорди і інтенсивні грози.

Вчені побоюються, що висока температура стане причиною загибелі сотень тисяч людей. Фахівці нагадують, що в 2003 році спека вбила 70 тисяч європейців, а в торішнє літо в Німеччині померли як мінімум тисяча осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, погода, спека, глобальне потепління, погода
В тему