28 Червня 2019
Новини

Путін нарешті піде до 2024 року – політолог

Путін нарешті піде до 2024 року – політолог

Найближчі два роки на Росію чекає масштабна загальнонаціональна криза політичного характеру, а ще через два роки відбудеться зміна режиму влади.

Про це заявив доктор історичних наук, професор і політолог Валерій Соловей, який залишив нещодавно залишив посаду завкафедрою зв'язків з громадськістю престижного вузу МГИМО з політичних причин, пише АНТИКОР.

«З моєї точки зору, ми знаходимося в початковій - вона скоріше носить латентний характер - фазі політичної кризи. У наступному році, в 2020-му, ця криза набуде відкритого характеру. Це буде масштабна загальнонаціональна  криза, саме політична. Вона  триватиме близько двох років і закінчиться зміною політичного режиму. Причому ця криза буде носити не лінійний характер, а розвиватися по синусоїді. Тобто будуть підйоми і будуть спади. Ось це коротко прогноз », - вважає Соловей.

Соловей впевнений, що криза «без всяких умов» почнеться з 2020 року, а чинний президент Володимир Путін піде до 2024 року.

«Усе. Впаде система, це і є політична криза, зміна режиму », - підкреслив він.

Професор вважає, що масові виступи громадян можуть початися з незначного, на перший погляд, зовнішнього приводу, наслідки якого можуть стати «грандіозними, бо масова динаміка - це аксіома соціології, вона непередбачувана».

 «Тобто, здавалося б, є серйозні причини, щоб люди вийшли. Вони не виходять. А потім проходить якийсь час, все про це забули і раптом незначний привід - і люди масою вивалюють на вулицю. Іноді це залежить навіть від погоди », - сказав політолог.

Говорячи про підтримку чинного режиму силовиками, Соловей нагадав ситуацію в грудні 2011 року, коли проходили протести.

У цьому, на думку політолога, буде виявлятися певна логіка: на другий-третій день поліція видихається. Якщо на вулиці Москви виходять 20-25 тисяч чоловік - ідеально 50 тисяч, - які хоч трохи організовані, то ситуація почне змінюватися. І в даному випадку поліцейські нічого робити не стануть.

«Вони ніколи не перейдуть на бік маніфестантів, але вони просто відійдуть в сторону. І ми це спостерігали в грудні 2010-го на Манежній площі, коли туди прийшли футбольні фанати і ОМОН відмовився їх розганяти. Він просто відмовився виконувати наказ. І довелося приїхати Колокольцеву і вмовляти. Ось вам, будь ласка, модель », - розповів професор.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ, володимир путін, політолог, політика
В тему