27 Червня 2019
Новини

Битва за «Корвалол»: українські фармагіганти судяться за назву ліків

Битва за «Корвалол»: українські фармагіганти судяться за назву ліків

Продовжується судова тяганина між двома фармакологічними гігантами України за назву серцевих ліків.

У вівторок, 25 червня, Велика палата Верховного суду завершила розгляд справи про захист торгової марки «Корвалол» компанії «Фармак», судді постановили скасувати постанови першої та другої інстанції та направити справу на розгляд суду першої інстанції, передає «Апостроф».

Таким чином у суді були частково задоволені касаційні скарги Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та ПАТ «Фармак», а ТМ «Корвалол Corvalolum» зберегла статус добре відомого знака в Україні.

Начальник відділу захисту прав компанії «Фармак» Юлія Тесля після засідання в коментарі для журналістів зазначила, що компанія частково задоволена вердиктом, оскільки правовий захист торгової марки «Корвалол» суд своїм рішенням продовжив.

«Суд повністю скасував рішення і першої, і другої інстанції. Буде новий розгляд справи. Предметом розгляду було визнання добре відомої торгової марки. Правова охорона знака залишається в силі, ми частково задоволені рішенням», – прокоментувала вердикт представниця компанії.

Судові суперечки між фармацевтичним заводом «Дарниця» і компанією «Фармак» тривають з 2005 року. Причиною став зареєстрований під назвою «Корвалол-Дарниця» препарат. Компанія «Фармак» з 1996 року володіє свідоцтвом на товарний знак «Корвалол» і правом виробляти і експортувати препарати з такою назвою.

У 2017 році Приватне акціонерне товариство «Фармацевтична фірма «Дарниця» звернулося в Арбітражний суд з позовом до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України про визнання недійсним рішення апеляційної палати міністерства від 20 червня 2017 року щодо визнання добре відомим в Україні знаку «Корвалол CORVALOLUM» на ім’я публічного акціонерного товариства «Фармак». Перша інстанція повністю відмовила в задоволенні позову, після чого апеляційний суд його задовольнив.

Медичний засіб «Корвалол» було створено в 1959 році на Київському хіміко-фармацевтичному заводі ім. М.В. Ломоносова. Компанія «Фармак» стала правонаступником розробок заводу в 1991 році. У 2017 році обсяг роздрібних продажів корвалолу виробництва ВАТ «Фармак» сягнув 44 млн грн.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, фармакологія, ліки
В тему