26 Червня 2019
Новини

Древній мультик у кінопрокаті б’є рекорди

Древній мультик у кінопрокаті б’є рекорди

Мультфільм Хаяо Міядзакі «Віднесені привидами» за минулий вікенд зібрав у китайському кінопрокаті вдвічі більше, ніж нова частина «Історії іграшок», яка днями побила світовий рекорд касових зборів серед анімаційних стрічок.

«Віднесені привидами» вийшов на екрани ще 18 років тому, але у китайських кінотеатрах його досі не показували, повідомляє радіо ВВС.

Втім, місцева аудиторія все одно була знайома з роботою Хаяо Міядзакі: багато хто дивився знаменитий мультфільм на DVD або скачував його з піратських сайтів.

«Віднесені привидами» розповідає історію дівчинки, яка разом із батьками випадково потрапляє у занедбаний парк розваг, після чого опиняється у фантастичному світі.

Мультфільм став культовим і до цього часу залишається найкасовішим проектом компанії Studio Ghibli.

Це також перший неангломовний мультфільм, який нагородили премією «Оскар».

У 2018 році в китайський прокат також вперше випустили іншу стрічку Studio Ghibli – «Мій сусід Тоторо». Її світова прем'єра відбулася ще у 1988 році.

У Китаї діють суворі правила щодо того, яка кількість іноземних фільмів демонструється у кіно.

Один з місцевих аналітиків розповів BBC, що через складні відносини між КНР і Японією у минулому, в Китаї навіть зараз час від часу можуть забороняти покази окремих японських фільмів.

Японія окупувала Китай у 1931 році, і до моменту завершення Другої світової війни у 1945 році мільйони китайців були вбиті.

«Але зараз відносини між країнами відчутно покращилися, з’явилося багато спільних кінопроектів - зокрема в жанрі аніме», - каже Стенлі Росен з Південнокаліфорнійського університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український кінематограф: на які фільми чекати до кінця року

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Таблоїд, суспільство, віднесені привидами, китай, Мультфільми, Курйози
В тему