25 Червня 2019
Новини

Весілля за ґратами: український моряк одружиться у російському полоні

Весілля за ґратами: український моряк одружиться у російському полоні

Український моряк Віктор Беспальченко, який перебуває у російському полоні, одружиться зі своєю нареченою Тетяною просто у СІЗО.

Про це інформує ТСН.

Сьогодні, 25 червня, спливає термін, коли Росія має відзвітувати перед трибуналом ООН про звільнення 24 українських моряків і повернення двох катерів і буксира додому.

Місяць тому в Гамбурзі ухвалили рішення, яке зобов’язує Кремль відпустити бранців. Сьогодні Москва, згідно з рішенням трибуналу, має відзвітувати, як виконано наказ суду. Але, здається, Кремль продовжує робити вигляд, що будь-які рішення міжнародних установ не стосуються Путіна.

В українському МЗС переконані, що світова спільнота й надалі тиснутиме на Росію.

«Вона (Росія) поставила під загрозу існування всього порядку в міжнародній морській площині. Тому всі можуть застосовувати проти неї певні заходи – обмеження кількості кораблів, ненадання дозволів на стоянку кораблів», - каже заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Наші військові заарештовані до кінця липня і, якщо рішення трибуналу так і не буде виконано, за місяць ми їх знову побачимо у залі суду.

Наразі московські волонтери готують чергову передачу з продуктовими наборами для наших моряків. А ще завтра, 26 червня, один з полонених Віктор Беспальченко одружується зі своєю нареченою Тетяною безпосередньо у російській в’язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна відреагували на наказ ООН відпустити українських моряків

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, моряки
В тему