25 Червня 2019
Новини

Несподівано: гривня «приваблива для інвесторів» – аналітики The Wall Street Journal

Несподівано: гривня «приваблива для інвесторів» – аналітики The Wall Street Journal

Аналітики авторитетної американської газети The Wall Street Journal назвали українську гривню «привабливою для інвесторів».

Відзначається, що причина полягає в наступному: в умовах торговельної війни між США і Китаєм іноземні інвестори хочуть убезпечити себе від можливих ризиків, вкладаючи в екзотичні валюти, зв'язок з глобальними ринками у яких набагато менше, ніж у класичних валют для інвестування.

Поруч з українською гривнею виявився і єгипетський фунт. Аналітики The Wall Street Journal визнали, що ці валюти останнім часом демонструють кращі показники на валютному ринку, який в даний момент знаходиться під тотальним тиском долара і загальної істерії на тлі невизначеності щодо майбутнього зростання світової економіки.

Іншими словами, дві дані валюти були визнані як найбільш стійкі перед тривогами, що накрили іноземних інвесторів.

Цікаво, що ще однією причиною такої своєрідної привабливості став той факт, що українська гривня і єгипетський фунт росли не тільки під впливом глобальних чинників. В силу своєї більшої, ніж у деяких, незалежності від глобальних ринків дані валюти можуть послужити амортизатором для іноземних інвесторів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, інвестиції, гроші
В тему