24 Червня 2019
Новини

Лайнометами у Києві виявилися не націоналісти, а копачі бурштину з Рівненщини

Лайнометами у Києві виявилися не націоналісти, а копачі бурштину з Рівненщини

Четверо жителів Рівненщини віком від 18 до 35 років спеціально приїхали в столицю, щоб поквитатися з учасниками «КиївПрайд». На те, щоб розфасувати вміст 4 біотуалетів в 200 презервативів, у них пішло 2 дня роботи. Але хтось видав провокаторів.

Деталі провалу «операції «Лайномети» розкрив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«Четверо чоловіків з Рівненської області - 18-річний Василь С. та 35-річний В'ячеслав К. з села Зарічне, 18-річний Андрій М. з села Чернин, 22-річний Андрій В., родом з Зарічного, приїхали до Києва і влаштувалися на природі на Жуковому острові. Всі четверо не мають постійного офіційного місця роботи. Про яку-небудь їх причетності до будь-яких націоналістичним рухам ніяких даних немає, їх об'єднує спільне місце проживання в селі, розташованому в так званій «Бурштиновой народній республіці», в зоні нелегального видобутку бурштину», - написав Бутусов.

За словами журналіста, з групою пов'язаний колишній депутат Зарічнянского районної ради Анатолій Полюхович. Його роль в цій справі зараз встановлюється. Не виключено, що іменнно Полюхович і був організатором «лайнометів».

Група розкрила чотири пересувних біотуалету, залила фекалії звідти в бочки і вивезла на базу. Провокатори не користувалися респіраторами і дві доби жили серед екскрементів і полчищ комах.

«Зливають смердючу рідину з баків в спеціально придбані обприскувачі, а звідти закачували в презервативи. Презервативи, що не лопалися, вони дбайливо перев'язували, виходили дерьмобомби. Чи не все виходило – бувало, що презервативи лопалися, фекалії розліталися навколо, і на самих діячів теж», - пише Бутусов.

Але варто було машині виїхати до Києва - о 7:30 ранку її затримали на Парковій дорозі.

«Не дивлячись на строгу конспірацію, цю неймовірну операцію все-таки хтось видав. Важко уявити, невже хтось із пірнальників лайна виявився «подвійним агентом»? З лайна почалося, лайном і закінчилося», - написав журналіст.

Розслідування триває.

«Сподіваюся, найближчим часом ми дізнаємося подробиці події публічно, затримані пояснять свою позицію, хто і що їх надихнуло так масштабно копатися в лайні, як вони змогли себе мотивувати», - підсумував Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топову сцену з «Гри престолів» поцупили з індійського кіно (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, київ, Політика, суспільство, НП, київ, політика, скандал, Курйози
В тему