21 Червня 2019
Новини

Тбілісі охопили нові протести: напруга наростає

Тбілісі охопили нові протести: напруга наростає

У Тбілісі на площі перед парламентом проходить акція проти влади, яка влаштувала напередодні силовий розгін мітингувальників.

Про це повідомляє ОстроВ.

Повідомляється, що на відміну від вчорашньої акції, якою керували опозиційні партії, мікрофон на трибуні взяли представники громадськості. Головна їхня вимога – змінити виборчу систему, перейшовши від мажоритарно-пропорційної на пропорційну систему виборів.

Учасники акції також зажадали відставки міністра внутрішніх справ Гіоргія Гахарія, який віддав наказ розігнати мітингувальників, і розслідування фактів перевищення повноважень поліцейськими під час вчорашньої акції.

До протестувальників приєдналися студенти, які заявили, що не сприймають насильства ні з боку влади, ні з боку опозиції. Сьогоднішня акція проходить без будь-яких інцидентів і закликів до насильства.

За оцінкою незалежних експертів, на проспекті Руставелі перед будівлею парламенту перебувають від п’яти до восьми тисяч чоловік, що набагато більше, ніж напередодні, - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в результаті протестів, які пройшли в Тбілісі 20 червня, подав у відставку глава парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масові протести у Тбілісі: спецназ розігнав мітингувальників (фото, відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, НП, тбілісі, акція протесту
В тему