18 Червня 2019
Новини

Назвали імена військових, які збили Boeing на Донбасі

Назвали імена військових, які збили Boeing на Донбасі

Голландський канал Nieuwsuur опублікував чотири імені ймовірних підозрюваних у причетності до збиття малайзійського Boeing рейсу MH17 у 2014 році.

Про це пише Громадське.

Журналісти оприлюднили імена за день до оприлюднення нових подробиць розслідування Спільної слідчою групою (JIT), однак поки незрозуміло, чи це ті імена, які завтра назве JIT, оскільки досі жодне ім’я офіційно не називали. Переклад сюжету каналу опублікувала українська колумністка Світлана Самбірський.

У сюжеті фігурують такі люди:

  • Сергій Мучкаєв. Командир 53-ї зенітно-ракетної бригади, що базується в Курську. За версією журналістів, він відповідав за перевезення до українського кордону «Бука», яким збили літак.
  • Іван Без’язиков. Полковник ЗСУ, якого в Україні судять за звинуваченням у державній зраді. Він, можливо, сприяв перевезенню «Бука» до місця запуску.
  • Сергій Дубинський, «керівник» розвідки самопроголошеної «ДНР», ветеран ГРУ. Його вважають організатором застосування «Бука».
  • Олег Пулатов. Підполковник запасу російських Військово-десантних військ. Ймовірно, був залучений до перевезення «Бука» та організації охорони району падіння уламків збитого літака. За деякими даними, він перебував біля установки в момент пуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак пішов на екстрену посадку через дебош п’яного росіянина (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, НП, боїнг, донбас
В тему