14 Червня 2019
Новини

Символ корупції: «Межигір’я» віддали фірмі з «душком» (відео, розслідування)

Символ корупції: «Межигір’я» віддали фірмі з «душком» (відео, розслідування)

У тендері на управління арештованою резиденцією «Межигір’я», який провело Агентство з розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочині, перемогла фірма «Скомпані». Але, як виявилося, фірма вигадала історію своєї господарської діяльності.

Про це стало відомо з розслідування програми «Схеми: корупція в деталях» «АРМАгеддон для «Межигір’я», пише Українська правда.

Зазначається, що журналісти «Схем» проаналізували податкові фінансові звіти фірми.

«У 2015-2017 роках компанія не отримувала жодних доходів. У 2018 році дохід «Скомпані» склав 112 тисяч гривень. Ці гроші компанія не заробила прямою бізнес-діяльністю: трохи більше 40 тисяч вона взяла в кредит (вони позначені у звітності як «поточні зобов’язання»), а ще 51,5 тисячі – це гроші власників, які вони вклали в статутний капітал «Скомпані», - виявили розслідувачі.

Крім того, повідомляється, що представники «Скомпані» згадували про участь фірми в аукціонах на управління об’єктами «Укрпошти».

«Схеми» звернулися до «Укрпошти» із запитом – якими саме об’єктами управляє «Скомпані». В держпідприємстві відповіли, що така компанія ніколи не брала участі в аукціонах на управління майном держпідприємства», - розповіли журналісти.

Вони також зазначили, що переможець тендеру назвав своїх партнерів, але зв’язки фірми з ними виявилися фіктивними.

«Скомпані» вказала низку партнерів, які будуть залучені до управління «Межигір’ям», серед яких український шеф-кухар Євген Клопотенко, благодійна ярмарка «Кураж базар», фонд «Життєлюб» та інші. «Схеми» зв’язалися із ними напряму та з’ясували, що жодних офіційних домовленостей між ними та «Скомпані» не існує», - повідомили в розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомляють про рейдерське захоплення «Межигір’я»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, суспільство, НП, корупція, україна, Відео
В тему