14 Червня 2019
Новини

Чому треба їсти персики

Чому треба їсти персики

Дієтолог назвала п’ять корисних властивостей персиків і пояснила, чому варто їсти ці фрукти регулярно.

Про це повідомляють Новости Ю.

Персик є смачним і соковитим фруктів. Крім того, фахівцями доведено його важливість для здоров’я. Дієтолог Марина Гаврилова назвала п'ять найбільш корисних властивостей цього фрукти.

Властивість №1. У персиках багато вітаміну А. Він корисний для шкіри і гарного зору, зміцнює стінки кишечник і захищає організм від шкідливих бактерій.

Властивість №2. Фрукт багатий вітаміном С, так що їм можна відмінно замінити цитрусові, якщо вони приїлися або ж протипоказані через проблеми зі шлунком. В одному персику середніх розмірів міститься близько 10 міліграмів цього вітаміну. Завдяки антиоксидантам, якими він також багатий, можна зміцнити імунітет.

Властивість №3. Персик містить близько дев’яти міліграмів калію. Цей елемент дуже і корисний для організму людини. Калій нормалізує рівень цукру в крові і тиск, а також контролює баланс рідини в організмі.

Властивість №4. В одному фрукті присутній приблизно дев'яти міліграмів кальцію. Він дуже важливий, так як зміцнює зуби і кістки.

Властивість №5. Персики забезпечать організм великою порцією клітковини, яка корисна для травлення. До речі, потрібно їсти тільки цілісний плід, сік не підійде, так як в ньому практично немає потрібних харчових волокон.

«У цього корисного продукту є лише один недолік - один фрукт, в середньому, містить близько 13 грамів цукру, - пояснює дієтолог Марина Гаврилова. - Їсти слід його є акуратно і тільки в першій половині дня. Але зате для ласунів персик - прекрасна альтернатива цукеркам».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 липня в Україні проведуть перерахунок пенсій: як отримати максимальний розмір

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Світ, Таблоїд, персики, здоровий спосіб життя
В тему