14 Червня 2019
Новини

З 1 липня в Україні проведуть перерахунок пенсій: як отримати максимальний розмір

З 1 липня в Україні проведуть перерахунок пенсій: як отримати максимальний розмір

Українців попередили про черговий перерахунок пенсій. Перерахунок буде проведений з 1 липня 2019 року.

Мінімальна пенсія вже в наступному місяці підніметься до 564 грн, а максимальна - складе 15,6 тисячі гривень. Згідно перерахунку, українці з мінімалками отримають надбавку в 670 гривень, - передає прес-служба Пенсійного Фонду.

Як відзначили в Пенсійному фонді, в квітні 2019 менше 1564 грн отримували близько 17% українців на заслуженому відпочинку, а це майже два мільйони людей.

Якщо українці з мінімальною пенсією мають повний стаж (для жінок - 30, для чоловіків - 35 років), то вони, відповідно, мають право і на надбавку в розмірі не менше 1% прожиткового мінімуму. Якщо зараз, наприклад, жінка з 40 роками стажу і мінімальною пенсією може отримувати надбавку в розмірі 149,7 грн, то після проведення перерахунку - 156,4 грн.

Що стосується українців з максимальними пенсіями, то після 1 липня вони отримають надбавку в 670 гривень. Зараз подібного розміру виплати отримують не більше 1,9% від загальної кількості пенсіонерів. Якщо до липня ця сума була в розмірі 14,9 тис. грн, то після 1 липня - 15,6 тис. грн. Найчастіше це ті, хто вийшов на заслужений відпочинок зі спеціальними правами. Наприклад, нардепи або судді.

Ще один шанс отримувати максимальну пенсію - мати білу високу заробітну плату. Наприклад, при стажі в 35 років заробляти потрібно на даний момент приблизно в 8 разів більше від середньої зарплати в Україні, з якої забирається внесок до Пенсійного фонду. Це близько 64 тис. грн.

Тобто, при білій зарплаті в 64 тис. грн, українці перед перерахунку нібито можуть претендувати на пенсію в розмірі 14,9 тис. грн, а після 1 липня - 15,6 тис. грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, пенсіонери, пенсійний фонд, пенсії, , пенсії
В тему