6 Червня 2019
Новини

Зеленський розказав, як його можна відправити у відставку

Зеленський розказав, як його можна відправити у відставку

На сайті президента Володимира Зеленського з’явилася відповідь на петицію про його відставку. Вона вже набрала понад 60 тисяч голосів із необхідних 25 тисяч.

Про це пише ТСН.

«Кожен свідомий і відповідальний громадянин знає, що Конституція України чітко визначає умови, за яких президент країни має залишити свою посаду. Їхній перелік зазначений у статті 108 Основного Закону нашої з вами держави. Отже, «повноваження президента України припиняються достроково у разі: 1) відставки; 2) неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров'я; 3) усунення з поста в порядку імпічменту; 4) смерті», - нагадав Зеленський.

Президент зазначив, що з посади, відповідно до пунктів 1, 2 та 4, піти не може.

«З об’єктивних і, сподіваюся, зрозумілих вам причин залишити свою посаду відповідно до пунктів 1, 2 та 4 я не можу. По-перше, я не можу знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні у другому турі виборів президента України та підтримали мою кандидатуру. По-друге, я, звісно, втомлююсь (особливо у старому офісі з привидами комунізму в шафах), але в цілому непогано почуваюся. І планую й надалі підтримувати добру фізичну форму», - зазначив Зеленський.

Він підказав, яким чином його можна звільнити.

«З іншого боку, хочу запропонувати вам вимагати у народних депутатів України якомога швидшого голосування за проект закону «Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)», який був поданий мною до Верховної Ради 29 травня цього року. Підтримка народними обранцями цього законопроекту, яким я починаю боротьбу за зняття недоторканності з усіх без винятку посадовців та процес жорсткого очищення влади від старих корумпованих політиків, дасть змогу вам домагатися моєї відставки у законний, а головне – реальний спосіб», - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, на сайті президента також є петиція на підтримку президента Зеленського. І вона також набрала необхідні 25 тисяч голосів. Автор петиції вважає, що відставки глави держави прагнуть корупціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували звинувачення у плагіаті з промови Порошенка

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, суспільство, володимир зеленський, політика, відставка
В тему