5 Червня 2019
Новини

Українські військові відпустили російський корабель, який зайшов у територіальні води (фото)

Українські військові відпустили російський корабель, який зайшов у територіальні води (фото)

У командуванні Військово-морських сил Збройних сил України повідомили, що 5 червня через шторм у територіальні води України (на відстань до 5 миль) зайшов суховантаж Melita під прапором Росії, що прямував за маршрутом порт Астрахань – порт Констанца.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Судно було своєчасно виявлено на траверзі Тендрівської коси та опитано згідно з протоколом. Не зважаючи на формальні підстави для затримання судна (порушення держкордону України, вимкнена система AIS), враховуючи обставини та відповідно до положень Міжнародної конвенції про територіальне море, Конвенції ООН по морському праву, судно Melita було без затримок спрямовано безпечним маршрутом до пункту призначення без будь-яких дій, спрямованих на силове захоплення, догляд або арешт екіпажу. На відміну від керівництва РФ, яка грубо порушила цілу низку міжнародних нормативних документів під час силового захоплення 25 листопада 2018 року катерів та суден ВМС ЗСУ у нейтральних водах біля Керченської протоки», – йдеться в повідомленні українських ВМС.

У відомстві додали, що «Україна – цивілізована європейська країна з верховенством права, на відміну від Російської Федерації».

25 листопада 2018 року в Чорному морі російські прикордонники і співробітники ФСБ Росії вчинили силове захоплення із застосуванням зброї трьох українських військових кораблів і членів їхніх екіпажів. Москва звинуватила 24 українських моряків у нібито «незаконному перетині кордону Росії».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ, Фото
В тему

Останні матеріали