5 Червня 2019
Новини

«Ігри Нескорених»: в Україні готуються до масштабних змагань ветеранів

«Ігри Нескорених»: в Україні готуються до масштабних змагань ветеранів

В Україні відбудеться наймасштабніше міжнародне спортивне змагання для ветеранів, воїнів – «Ігри Нескорених-2020».

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Міністерства у справах ветеранів у Facebook.

«Я закликаю усіх ветеранів до участі у змаганнях, а також запрошую долучитися до комісій з відбору. Наголошую, що головна мета Ігор нескорених цього року – це не медалі. Для нас важливо, щоб кожен ветеран мав шанс залишитись нескореним перед обставинами, емоціями. «Ігри нескорених» - це не про медалі, це про інше. Це про те, як наші захисники, повертаючись з поля бою, продовжують нескорятися долі та обставинам. Продовжують йти вперед, щоб долати перешкоди і ставати мотивацією для інших. Тепер вони продовжують боротьбу за власне життя у цивільній обстановці», - зазначила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Заступника міністра Оксану Гаврилюк призначено головою робочої групи, до складу якої також увійшли представники Міноборони, МВС, МЗС, Мінсоцполітики, Мінмолодьспорту, МОЗу, МІПу, а також представники міжнародного благодійного фонду «Повернись Живим» та благодійної організації «Stratkom Ua», які цього року є головними партнерами «Ігор Нескорених» 2020.

«Хочу наголосити, що організаційний комітет забезпечить безперебійний та вчасний процес відбіркових тестувань та національних змагань, а також підготовку національної збірної в три етапи та власне саму участь у змаганнях. Ми хочемо донести до кожного ветерана і ветеранки навіть у найввіддаленішому селі, що вони мають право і повинні приїхати і взяти участь у відборі», - зазначила Оксана Гаврилюк.

У свою чергу керівник БФ «Повернись живим» Віталій Дейнега презентував критерії відбору до участі у змаганнях. Він зазначив, що ці критерії, офіційно представлені організаторами «Invictus Games», та є досить суб’єктивними, і спортивний результат там стоїть на останньому місці. Більше значення має спортивна етика.

 В процесі підготовки, відбору учасників візьмуть участь представники ветеранської спільноти з різних регіонів, члени Ради ветеранів, які підтримали склад організаційного комітету і розподілу напрямків роботи та залучили своїх представників до складу комісії, що прийматиме рішення по кожному з 20 представників національної збірної у травні 2020 року в Гаазі.

Окремо слід зазначити, що цього року до складу цієї відбіркової комісії включені представники добровольчих підрозділів (Українська добровольча армія, Добровольчий український корпус «Правий Сектор», Батальйон ОУН). Для участі представників цих підрозділів у відборі до складу національної збірної, командири обов’язково мають надати відповідні супроводжуючі документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ігри нескорених», коала «Лучник» та Принц Гаррі: про що розповідала Майя Москвич на «Файній гутірці»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, київ, ігри нескорених
В тему