5 Червня 2019
Новини

У Луцьку юристи у пришкільних таборах вчать дітей їхнім правам

У Луцьку юристи у пришкільних таборах вчать дітей їхнім правам

Діти, які знають свої права і готові їх відстоювати, будуть рости свідомими громадянами України.

В цьому впевнені у Регіональному центрі з надання безплатної правової допомоги у Волинській області. Саме з огляду на це спеціалісти центру проводять просвітницьку роботу з вихованцями пришкільних таборів.

Так, днями у межах реалізації Всеукраїнського просвітницького проекту «Я маю право!» заступник начальника відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру завітала до пришкільного табору, який діє на базі ЛНВК «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 7 – природничий ліцей». Учні початкових класів мали можливість дізнатися про свої права, а також про систему безоплатної правової допомоги як механізм реалізації цих прав.

«Кожна дитина має право на повагу до своєї честі та гідності, на захист від насильства, на повагу до приватного життя», – наголосила Ірина Кушпетюк, додавши, що необхідно бути уважним до захисту своїх прав. Приміром, якщо дитині забороняють розповідати про певні речі батькам – найімовірніше, її права порушують, тому варто у такому випадку звертатися по допомогу до дорослих.

Спеціаліст Регіонального центру розтлумачила юним слухачам, що. Відповідно до законодавства України, усі діти мають право безоплатно отримати усі види правових послуг: правову консультацію та роз’яснення, як краще діяти у конкретному випадку, а у разі потреби – буде призначено безкоштовного адвоката для представлення інтересів у суді.  Разом із тим учням пояснили, що можна зателефонувати та проконсультуватися у фахових юристів, як поводитися, щоб бути у безпеці, за безкоштовним номером 0 800 213 103.

На завершення зустрічі школярам роздали тематичні буклети «Твої права – твій надійний захист», а також паспорти прав дитини із контактними даними найближчого місцевого центру, куди можна звернутися по безоплатну правову допомогу.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел.: (0332) 770717, 770719, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, луцьк, юристи, діти
В тему