3 Червня 2019
Новини

На дитячих виборах до Європарламенту перемогла лисиця

На дитячих виборах до Європарламенту перемогла лисиця

Лисиця Кіїру стала переможницею перших національних «дитячих виборів» до Європарламенту, які пройшли в Фінляндії.

У голосуванні взяли участь 12 266 дітей, пише «Хартыя’97».

В день голосування діти разом з батьками могли відправитися на виборчі дільниці і на пунктах дитячого голосування віддати свій голос за одного з шести кандидатів-звірів. У кожного кандидата були свої унікальні риси. Наприклад, відмінна риса переможниці-лисиці – вміння швидко вирішувати проблеми.

Голоси розподілилися майже порівну. У Кіїру виявилося майже 2,6 тисячі голосів, який посів друге місце ірбіс Ільвес отримав 2,2 тисячі голосів; кінь Хелм – 2 тисячі голосів і 3-е місце.

На сайті «дитячих виборів» вже з’явилися завдання від переможниці для дітей – лабіринт і розмальовки. Також депутати Європарламенту від Фінляндії передадуть своїм колегам послання від Кіїру. Основна його ідея в тому, щоб депутати частіше думали про інтереси дітей, коли приймають рішення - особливо такі, які торкнуться майбутніх поколінь, наприклад, щодо кліматичної політики.

Організатори «дитячих виборів» планують проводити дитячі вибори і на наступних загальнонаціональних виборах. Першим в Фінляндії дитячі вибори провело місто Порі на місцевих муніципальних виборах в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Реп-вихователька» Альона презентувала новий кліп-мультфільм

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, курйози, світ, Курйози
В тему