1 Червня 2019
Новини

«Креатив від безвиході»: на Волині зламки меблів під дубом заміняють у селі клуб (фото)

«Креатив від безвиході»: на Волині зламки меблів під дубом заміняють у селі клуб (фото)

Проблема відсутності клубу у селі Березна Воля порушується у владних кабінетах уже давно, та віз і нині там.

Тож місцева молодь підійшла до цього досить креативно – облаштувала своєрідний клуб просто неба, пише любешівська районка «Нове життя».

Про таке новшество, до якого привела безвихідь, розповіла у мережі Facebook Вікторія Лащ. «Це мальовниче село Березна Воля. Воно дуже маленьке, але люди тут з великою душею і щирим серцем. Проте нашим дітям не вистачає активного відпочинку, єдиним місцем зустрічей у них був будинок культури, і той списаний на знесення. Та вони не впали духом, а власними руками збудували сільський клуб під відкритим небом», – поінформувала дописувачка.

За її словами, там молодь побудувала усе на довірі. Розмістили ящик, який слугує для благодійних внесків. Тобто туди збирають копійки, і все це зберігається цілодобово без контролю. Все, що могли, місцеві школярі зробили: столик, дровітня, гойдалка. Тобто у міру своїх можливостей облаштували собі місце відпочинку. А на величезному дереві, під кронами якого і є так званий «клуб», повісили вивіску, яка була на старому приміщенні, та Державний прапор…

Повідомляється, що на останній сесії селищної ради депутати проголосували за зняття з обліку та списання низки об’єктів, серед яких і приміщення клубу в с. Березна Воля.

Під опублікованими світлинами дописувачі пропонували різні шляхи вирішення проблеми відсутності клубної установи у Березній Волі. Зокрема, облаштувати місце дозвілля у будинку, який є на початку села, і навіть у приміщенні церкви «Назарянин». Депутат Любешівської районної ради Любов Зімич зауважила: «Були подані звернення до всіх гілок влади. Приїжджали проектанти, виготовляється проект добудови до приміщення сільської бібліотеки, в якому і розміщуватиметься клуб».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, Фото
В тему