31 Травня 2019
Новини

«Батл» Ляшка із Зеленським: радикал звинувачує «Зе» у «цензурі» стенограм

«Батл» Ляшка із Зеленським: радикал звинувачує «Зе» у «цензурі» стенограм

Лідер Радикальної партії різко звернувся до президента: «Для чого запроваджуєте цензуру?»

Протистояння між головним радикалом країни Олегом Ляшком та новим гарантом, яке почалося ще в день інавгурації, продовжується, передає «Корупція».

У п’ятницю, 31 травня, лідер Радикальної партії Олег Ляшко та спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявили на засіданні парламенту, що у президента Володимира Зеленського оприлюднили цензуровану стенограму його зустрічі з головами фракцій.

«Учора Адміністрація президента нарешті оприлюднила стенограму зустрічі президента Зеленського з лідерами парламентських фракцій. Я уважно ознайомився з цією стенограмою і стверджую, що ця стенограма оприлюднена в цензурованому вигляді», – сказав Ляшко.

Він відзначив, що вирізали, зокрема, його репліку про те, що якщо «Зеленський порушуватиме закон, то його, як Піночета, доганятимуть усе життя».

«У цій стенограмі цього уривка немає. Я звертаюсь до президента Зеленського – ви розказували про прозорість. Якщо ви такий прихильник прозорості, то для чого запроваджуєте цензуру?» – сказав Ляшко і вимагав оприлюднити повне відео зустрічі з лідерами фракцій і повну стенограму.

«Бо я пам’ятаю, про що говорили, то у виступі голови парламенту теж вирізані деякі частини», – підсумував Ляшко.

Про те, що оприлюднена стенограма цензурована, заявив і Парубій.

«Хочу підтвердити, що справді у стенограмі є деякі перекручення тексту, вилучені деякі речення. Але навіть з тими змінами, кожен, хто прочитав стенограму, може підтвердити чітко і відповідально, що ніякої домовленості про закриті списки на нараді не було досягнуто. Жодної. І те, що було заявлено про домовленість з головами фракцій про відкриті списки, – це відверта неправда», – заявив Парубій.

Він додав, що «дуже прикро, коли починається президентство з антиконституційних указів і з неправди».

«І це може прочитати будь-яка людина. Більшість фракцій виступали за відкриті списки і не давали підтвердження на ідею Богдана (Андрій Богдан, голова АП. – Ред.) про те, що необхідно зробити закриті списки», – сказав Парубій.  

Він також додав, що саме призначення Богдана усупереч закону про люстрацію «для всіх, хто від Майдану і до сьогодні боровся за зміни в країни, є просто ляпасом в обличчя».  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський, олег ляшко
В тему

Останні матеріали