31 Травня 2019
Новини

Трагедія в Будапешті: арештували українського капітана

Трагедія в Будапешті: арештували українського капітана

Угорська поліція заарештувала 64-річного громадянина України, капітана судна, яке зіштовхнулося з прогулянковим катером на Дунаї. 

Його підозрюють у халатності, яка призвела до інциденту на водному транспорті і людських жертв, передає Euronews.

У результаті зіткнення загинули щонайменше семеро туристів з Південної Кореї. 21 людина залишається в списку зниклих безвісти.

В угорському уряді розповіли, що сімох пасажирів катера вдалося врятувати, вони постраждали від переохолодження й отримали необхідну медичну допомогу. В лікарні залишається один турист, який зламав ребро.

Нагадаємо, трагедія сталася після зіткнення прогулянкового катера «Русалка» і круїзного теплохода «Вікінг Сігюн», що належить швейцарській компанії «Вікінг круізес». На борту «Сігюну» ніхто не постраждав.

Прогулянковий катер пішов під воду за сім секунд. Роботу рятувальників ускладнюють несприятливі погодні умови і сильна течія на місці зіткнення. Досі не вдалося підняти із дна річки затонуле судно. 

У поліції заявляють, що на загиблих не було рятувальних жилетів. А ті, хто вижив, кажуть, що рятувальна операція почалася надто пізно, і запитують, чому прогулянка на катері відбулася попри зливу. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, НП, угорщина, українці
В тему