29 Травня 2019
Новини

На Київщині чоловік замовив вбивство свого друга через…земельну ділянку

На Київщині чоловік замовив вбивство свого друга через…земельну ділянку

На Київщині чоловік через суперечку з приводу земельної ділянки вирішив вбити свого друга. Причому, зробити він це вирішив не сам, а замовивши людей.

Скоїти вбивство він запропонував двом своїм знайомим за гроші ще восени 2018 року. Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Схема вбивства була такою: розбити передні бічні вікна автомобіля жертви, закинути в авто підпалені пляшки з горючою сумішшю. Планувалося, що жертва в цей момент буде сидіти в машині і згорить. А якщо вирішить втекти, його повинні були добити ножем.

Вбивство вирішили зробити о 22:00 прямо біля житлового будинку в місті Ірпінь, що під Києвом. Виконавці, як і планували, напали на Land Rover чоловіки, коли той сидів за кермом. Однак в ході бійки все пішло не за планом. Бандити нанесли потерпілому ножові поранення в область шиї та грудної клітини, але чоловік не загинув. Його з численними травмами госпіталізували в міську лікарню.

Завдяки злагодженій роботі прокурорів і працівників слідчого управління та карного розшуку Національної поліції в Київській області чоловіків, які підозрюються в незакінченому замаху на умисне вбивство, затримали.

Їх дії кваліфікують за частиною 3 статті 15, пункту 6, 11, 12; частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на умисне вбивство, тобто умисне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб, на замовлення, з корисливих мотивів, тобто особа з причин, що не залежать від його волі, не вчинила всіх дій, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця).

Разом з тим, «без уваги» не залишився і сам замовник вбивства. Йому також повідомили про підозру у вчиненні вищевказаного злочину, передбаченого частиною 3 статті 15, пункт 6, 11, 12; частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, київ, замах на вбивство, земельна ділянка, київ
В тему