29 Травня 2019
Новини

Екс-голову Укртраснафти Лазорка зняли із розшуку МВС

Екс-голову Укртраснафти Лазорка зняли із розшуку МВС

МВС зняло із розшуку колишнього голову правління АО «Укртранснафта» Олександра Лазорка.

Про це свідчать дані на сайті відомства, очолюваного Арсеном Аваковим, передає видання Enkorr.

Нагадаємо передісторію. Олександра Лазорка оголосили в розшук у вересні 2015 року з ініціативи СБУ. Йому інкримінували привласнення майна в особливо великих розмірах, що тягло за собою покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Правоохоронці підозрювали Лазорка за чотирма епізодами: незаконне викачування технологічної нафти із магістральних нафтопроводів; підписання протиправних і антидержавних угод на зберігання нафти зі структурами «Привату»; незаконні (надмірні) витрати на страхування в ПАТ «Укртранснафта»; резервування нафтопроводу Кременчук-Одеса компанією «Синтез Ойл» (пов’язана з «Приватом»).

Після оголошення в національний розшук, колишній глава «Укртранснафти» емігрував до Лондона та намагався через українські суди домогтися відновлення на посаді. У грудні 2015-го МВС повідомило, що передало запит на Лазорка в Інтерпол, але чи був він у результаті оголошений у міжнародний розшук, з відкритих джерел невідомо.

У квітні 2018 року Лазорка на кілька днів зняли з розшуку, але після резонансу в ЗМІ його фото знову з’явилося в базі осіб, які переховуються від правоохоронних органів.

Досьє: Олександр Лазорко очолював «Укртранснафту» у 2009 – 2015 роках. Раніше він керував підприємствами групи «Приват» – Дрогобицьким і Надвірнянським НПЗ. 19 березня 2015 року наглядова рада ПАТ вирішила усунути його від виконання обов’язків. Основною причиною послужили маніпуляції з викачування технологічної нафти і її розміщення на зберіганні на заводах групи «Приват» у Надвірній, Дрогобичі та Кременчуці. У 2015 році компанія платила за зберігання близько 2,5 млн грн у день. За проект викачування технологічної нафти Ігор Коломойський пропонував нагородити Лазорка орденом.

Відзначимо, Олександр Лазорко народився в Луцьку. Свого часу його батько Іван Лазорко був першим секретарем Волинського обкому КПУ. Сам син «волинського генсека» очолював наглядову раду ЛНТУ і балотувався у депутати обласної ради.

Відзначимо, що привітати з «відбіленням» Лазорка поспішив у соцмережах іще один утікач і земляк. Екс-очільник «Укрспецекспорту» та за сумісництвом нардеп від одного із волинських округів Сергій Бондарчук написав у соцмережі: «Вітаю Олександра Лазорка, його маму та сім’ю зі зняттям із розшуку МВС і завершенням «життя по-новому» від Порошенка і Ко». Лазорко йому відповів під постом: «Дякую! Нова сторінка починається!».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Політика, ігор коломойський, арсен аваков
В тему

Останні матеріали