28 Травня 2019
Новини

Навколо «Євробачення» спалахнув гучний скандал

Навколо «Євробачення» спалахнув гучний скандал

Представник Литви Юріус Векленко не потрапив до фіналу пісенного конкурсу Євробачення 2019 через помилку в підрахунку голосів.

 У зв’язку з цим Литовський суспільний мовник LRT звернеться в Європейський мовний союз (EBU) за роз’ясненням з приводу врахування голосів Італії, які безпосередньо вплинули на вихід Литви в фінал, пише Сегодня.

Згідно з результатами голосування, литовському співаку не вистачило всього лише одного бала до виходу в фінал. Литва зайняла 11 місце, набравши 93 очка.

Однак результати, оприлюднені італійським мовником RAI, відрізняються від тих, які зареєстровані на офіційному сайті Євробачення. Як виявилося, італійські телеглядачі дали Юріус Векленко на один бал більше - рівно стільки не вистачало Литві для виходу в фінал.

У свою чергу італійці підтвердили правильність оновлених результатів і тепер LRT намір офіційно подати заявку в EBU з проханням дати роз’яснення з приводу голосування італійської аудиторії, а також отримати фінансову компенсацію.

Нагадаємо, раніше організатори заявили про введення санкцій. В офіційній заяві Європейської мовної спілки сказано, що політичні жести безпосередньо суперечать правилам конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голівуд позаздрить: у Луцьку з’явиться Алея слави

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, євробачення, скандал
В тему