27 Травня 2019
Новини

Скляний «міст Кличка» у Києві тріснув наступного дня після відкриття (фото)

Скляний «міст Кличка» у Києві тріснув наступного дня після відкриття (фото)

Мер заявив про акт вандалізму: можливо, у скляні панелі стріляли.

У столиці скандал із новим пішохідним мостом (так званий міст Кличка), який було урочисто відкрито для городян і гостей міста у День Києва.

Декілька скляних панелей унікального для України прозорого моста, який побудували в центрі Києва між аркою Дружби народів і парком «Володимирська гірка», раптово тріснули вже через добу після відкриття.  Фрагменти з невідомих причин вкрилися павутинням тріщин, через що об’єкт закрили для відвідувачів. А до того ним устигли пройтися тисячі киян і туристів.

Про це повідомляє у своєму Facebook сам Київський міський голова Віталій Кличко. Причому винуватить у тому, що сталося, вандалів. Кличко підозрює, що конструкцію могли пошкодити, стріляючи по скляних блоках із вогнепальної зброї.

«Друзі! Відкрили пішохідний міст. Вчора і сьогодні там були тисячі людей. Все було гарно і добре. Сьогодні, кілька годин тому, раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги. Просто так, враховуючи його товщину і характеристики, трапитися цього не могло. Основна версія, яка розглядається, – акт вандалізму. Не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу скла (мосту). Розглядається версія того, що стріляли. Сказати, що я збентежено-злий – це нічого не сказати!» – Кличко дуже засмутився через чергову епопею з мостом (згадайте Шулявський, який «утомився», – ред.).

Зі слів міського голови, є «багато недоброзичливців, яким не подобаються позитивні зміни в Києві». Якщо диверсія підтвердиться, то потягне за собою кримінальну відповідальність для зловмисників. Мер Києва уже звернувся до правоохоронців терміново з’ясувати причини і дати правову оцінку події.

Тим часом у Муніципальній варті Києва відзначають, що скло тріснуло після того, як на ньому активно пострибала група невідомих людей. Хоча перед тим стрибками на міцність його випробували і самі брати Клички.

Відзначимо, довжина скляного мосту, наразі закритого на період ремонтних робіт, 212 метрів, а вага – 460 тонн.

А ось це учорашній пост Віталія Кличка про урочисте відкриття велосипедно-пішохідного мосту, приурочене до дня народження стлолиці:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, Фото
В тему