26 Травня 2019
Новини

Питання ПриватБанку: Коломойський озвучив свої плани

Питання ПриватБанку: Коломойський озвучив свої плани

У планах олігарха Коломойського – стати співвласником ПриватБанку або повернути гроші, вкладені ним на момент націоналізації фінустанови.

Коломойський вважає, що держава може йому повернути статутний капітал у разі, якщо так вирішить суд, пише Today.

Для цього може бути призначена урядова комісія або незалежні аудитори, які і повинні визначити, що в банку був капітал, «який помножили на нуль або навіть зробили негативним».

Коломойський припустив, що в Нацбанку тоді «так поміняли правила бухгалтерського обліку або обліку капіталу, нормативів», що його капітал став негативним. За його словами, на підставі цього і була проведена націоналізація банку.

«Треба відновити мій капітал в цьому банку. Сказати, що у мене там є 50 або 60 млрд. Але вони не в мене в кишені, вони знаходяться в банку», – пояснив Коломойський.

З іншого боку, розмірковує Коломойський, за останні три роки після націоналізації банку, відбулося багато змін. Були залучені нові вкладники, видали нові активи, кредити. У той же час, за словами Коломойського, це все покривається тим капіталом, який внесла держава.

«Ми не знаємо, внесла вона 150-160 млрд? Наприклад, якщо вони внесли стільки грошей і їх не можна звідти забрати, то у мене є варіант – зарахуйте мені мої 50 млрд; у вас там 160 млрд – дайте мені на них акції. Будемо вважати, що загальний капітал 200 або 210 млрд. Віддайте мені відсотки і розійдемося, будемо разом співіснувати і управляти банком далі», – сказав олігарх.

На питання, чи розглядає Коломойський можливість того, що він стане співвласником банку, він відповів, що такий варіант розглядався.

«Цей варіант розглядався до того, як вони пішли по такому тяжкому шляху, коли вони вирішили все помножити на нуль», – резюмував він.

Читайте також:

Коломойський пропонує Зеленському оголосити в Україні дефолт

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, приватбанк, ігор коломойський
В тему