26 Травня 2019
Новини

«Велодень» у Луцьку: понад три тисячі учасників проїхалося містом (фото)

«Велодень» у Луцьку: понад три тисячі учасників проїхалося містом (фото)

26 травня Луцьк долучився до Всеукраїнської акції «Велодень-2019».

Участь у вже традиційній акції взяли близько трьох тисяч учасників різних вікових категорій – від найменших велолюбителів до людей поважного віку, – пише ІА Волинські новини.

Збір та реєстрація учасників «Велодня-2019» відбулися на парковці біля ТРЦ «Порт сіті». А уже о 10:15 колона стартувала від торгового центру.

Масовий велопробіг учасників заходу відбувся за маршрутом: ТЦ «ПортСіті»м – проспект Соборності- проспект Молоді – проспект Відродження – вулиця Рівненська – проспект Волі- Театральний майдан – вулиця Винниченка- проспект Василя Мойсея – проспект Перемоги – ТЦ «ПортСіті». На місці проведення масових заходів втсаовили інформаційні намети, сцену, звукову апаратуру. Безпеку учасників під час руху колони велосипедистів традиційно забезпечували працівники патрульної поліції. Під час велопробігу вулиці міста, якими пролягає маршрут, частково перекрили з 10.00 до 11.00 год.

Уже десятий рік поспіль участь у велопробізі бере 40-річний лучанин Сергій Пархоменко, який цьогоріч приїхав на свято із синьо-жовтим державним прапором, прикріпленим до велосипеда.

«Їзду на велосипеді обожнюю. Намагаюсь виїжджати на велопрогулянку кожних вихідних, зокрема, разом із однодумцями – рівненським клубом активного відпочинку «Біла ворона». Останній раз разом із ними їздили на велоекскурсію в Голоби та Клеванський замок, Берестечко, в Пересопницю. Намагаємось не втрачати жодних вихідних і кудись мандрувати. Як на мене, дуже добре, що у нас є такий захід як «Велодень», адже це допомагає популяризувати здоровий спосіб життя», – каже лучанин.

Разом із лучанами, для кого велосипед – це хобі для душі, на «Велодень-2019» завітав й ветеран велоспорту Волині, чемпіон України 70-х років, сімдесятирічний Володимир Бузель.

«Приймаю участь у подібних акціях щороку. Вважаю, що «Велодень» піднімає рейтинг велоспорту в очах молоді. А це – надзвичайно важливо, бо спорт – це здоров’я», – наголосив ветеран велоспорту.

Уже не вперше бере участь у спортивній акції й 27-річна лучанка Оксана Бречко, яка виділяється із яскравого натовпу колоритним та веселковим кольором волосся.

«Професійно велосипедним спортом не займаюсь. Для мене велосипед – це просто захоплення та спосіб швидкого пересування. Зокрема, це надійний і швидкий спосіб дістатися на роботу, особливо коли я туди спізнююсь. Також обожнюю велопрогулянки. На мою думку, «Велодень» потрібен для того, аби всі лучани та влада обласного центру побачили, що у нас в місті є велосипеди, і десь в майбутньому передбачили для нас місце», – каже лучанка.

Читайте також:

Проблема велодоріжок: луцькі велосипедисти просять простору (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему