23 Травня 2019
Новини

З’явився перший McDonald’s для бджіл (фото, відео)

З’явився перший McDonald’s для бджіл (фото, відео)

Американська мережа швидкого харчування McDonald’s відкрила у Швеції найменший у світі «ресторан», який насправді є бджолиним вуликом.

Про це повідомляє видання Аграрії разом.

Крихітний McDonald's, що копіює будівлю типового ресторану, покликаний привернути увагу суспільства до важливої та актуальної проблеми - зменшення поголів'я бджіл в світі. В рамках цієї кампанії шведські ресторани мережі приступили до втілення ідеї про розміщення на дахах McDonald's їх мініатюрних копій, які є повноцінними вуликами McHive.

Ресторани мережі сьогодні є більш ніж в 100 країнах світу, їх загальна кількість досягає 38 тисяч.

Згідно актуальним дослідженням вчених, бджоли виконують 80% запилення в світі, при цьому 70% культур, які служать для харчування людини, також запилюються цими комахами. Виходить, що 90% всієї виробленої у світі їжі так чи інакше залежить від роботи бджіл. На жаль, розвиток прогресу серйозно вдарило по чисельності комах, які стрімко гинуть через використання пестицидів і зміни клімату.

 Американці з McDonald's вирішили не залишатися осторонь від цієї загрози і розмістили функціонуючий вулик McHive спочатку на дах одного шведського ресторану, а потім ще чотирьох. Створений у співпраці з місцевою компанією Nord DDB і з гордістю названий «самим крихітним в світі рестораном McDonald's», цей вулик відповідає всім необхідним вимогам, щоб бджоли могли в ньому жити з комфортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькій маршрутці пасажири примусово «миють ноги» (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, макдональдс, швеція, курйози, Курйози, Відео
В тему