23 Травня 2019
Новини

Чим вигідний Зеленському референдум про мир з Росією?

Чим вигідний Зеленському референдум про мир з Росією?

Команда президента України Володимира Зеленського ідеєю про референдум з питання відносин з Росією переслідує дві мети: вивчити думку українців та проштовхувати спірні рішення. 

Про це повідомляється в матеріалі Апострофа «Референдум про мир з Росією: в чому небезпека ініціативи Зеленського».

Так, експерти в галузі міжнародних відносин і національної безпеки стверджують, що ні технічних, ні законних підстав для проведення референдуму в Україні та у нового керівництва країни, поки немає, тому він навряд чи відбудеться.

Експерти посилаються на ідею про референдум з питання інтеграції України в НАТО, яка дозволила визначити, що більшість українців лояльно ставляться до євроатлантичної інтеграції країни. Таким чином був використаний інструмент так званої «політичної мобілізації», коли воля народу визначається за рахунок негласного консенсусу.

У гіршому випадку, на думку аналітиків, референдум можна використовуватися як «прикриття громадською думкою» якихось спірних кроків у зовнішній політиці, зокрема, з питань дипломатичного або торгового зближення з Росією, однак такий варіант малоймовірний.

Раніше п'ятий президент Петро Порошенко розкритикував пропозицію команди глави держави Володимира Зеленського провести референдум з питання взаємодії з РФ, назвавши її «капітуляцією».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський, референдум, україна, росія
В тему