21 Травня 2019
Новини

Вакарчук розповів, чи підтримає Зеленського

Вакарчук розповів, чи підтримає Зеленського

Український музикант і лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук готовий підтримати нового президента України Володимира Зеленського, якщо він буде підзвітний виборцям.

Про це Вакарчук заявив в ефірі Свободи слова на ICTV.

«Нова політика - це не сліпа віра в президента, а це поняття, треба зробити так, щоб новий президент був підзвітним людям і виборцям. У цьому сенсі ми готові підтримувати президента в усіх його позитивних реформах», - заявив Вакарчук.

При цьому він зазначив, що він і його партія навіть готові підштовхувати нового президента і пропонувати більш радикальні реформи.

«Але раптом він буде зраджувати інтереси суспільства, тоді ми змусимо його відповідати перед виборцями», - підкреслив Вакарчук.

Він акцентував увагу на тому, що основним має бути добробут людей, а державні інтереси повинні бути понад усе.

Вакарчук озвучив три основні принципи, на яких буде будуватися діяльність його партії:

  • 1. Політика не повинна залежати від олігархів. 

На думку Вакарчука, стара політика залежала від інтересів та сфери впливу олігархів. Нова політика не повинна залежати від впливу людей, котрі дорвалися до влади і керують долями людей.

  • 2. Політика не повинна грунтуватися на сліпій вірі у президента.

Оскільки Україна - парламентсько-президентська держава, то головним органом, який розбудовує правову систему країни, визначає її екномічний потенціал є парламент і звідси, насамперед, повинні розпочинатися реформи.

  • 3. Інтереси держави в новій політиці повинні бути понад усе.

Якщо ці три основні принципи реалізуються в політиці, Україна зможе стати економічно розвинутою державою і припинити війну.

Нагадаємо, що раніше Вакарчук оголосив про створення партії Голос і представив членів своєї команди. В команду Голоси увійшли колишня заступник міністра економіки Юлія Клименко і екс-глава Transparency International Україна Ярослав Юрчишин. Також в партію увійшли доктор медичних наук Юрій Соколов, «кіборг» Андрій Шараскін з позивним «Богема» і активістка Соломія Бобровська.

Також лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив, що передвиборну кампанію його політсили фінансують «десятки заможних людей», в тому числі і він сам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, святослав вакарчук, володимир зеленський, президент, вибори, вру
В тему

Останні матеріали