20 Травня 2019
Новини

Губернатор Тернопільщини подав у відставку

Губернатор Тернопільщини подав у відставку

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна подав у відставку.

Сьогодні він написав заяву на звільнення із займаної посади, - інформує власкор IA ZIK.

На підсумковий брифінг голови Тернопільської ОДА прийши громадські активісти.

Представники місцевого осередку ВО «Автомайдан» намагалися вручити Барні велику дорожню сумку в клітинку, аби той міг спакувати свої речі. Він сумку не взяв.

Активісти пояснили, що в такий спосіб висловили свою незгоду із кадровими та низкою інших рішень Барни як голови ОДА.

За словами Барни, заяву він подав перед інавгурацією новообраного президента Володимира Зеленського.

«У п’ятницю в мене відбулася зустріч із президентом Порошенком. Зустрічаючись у форматі обговорення майбутнього, я подав йому заяву про звільнення із займаної посади. Відповідно, звільнення має відбудися згідно із законом України, що стосується завершення терміну повноважень президента України Петра Порошенка», – повідомив Барна.

При цьому він додав, що до прийняття рішення продовжує працювати як голова Тернопільської ОДА.

Барна закликав новообраного президента Володимира Зеленського у найкоротші терміни визначився з кандидатурою наступного керівника Тернопільської області для вирішення поточних питань в аграрній сфері, галузях медицини, освіти та інших.

«Як голова ОДА я абсолютно поважаю вибір українців. Дякую всім, хто голосував за дві сторони, але найважливіше – взяв участь у виборах. Хочу подякувати і тим 47 відсоткам жителів Тернопільської області, які підтримали президента Петра Порошенка. Ми і далі будемо стояти на позиції не допущення реваншу і розбудови європейської держави Україна», – зазначив Барна.

Щодо власних досягнень на посаді, голова ОДА зазначив, що «помилявся, але намагався зробити все, аби переламати сформовані стереотипи про другорядність Тернопільської області».

Він також повідомив, що сьогодні виповнюється 4 роки, 1 місяць і 18 днів з часу його призначення керівником Тернопільщини. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, звільнення, відставка, Політика, тернопіль
В тему