20 Травня 2019
Новини

На Житомирщині хочуть оголосити надзвичайну ситуацію

На Житомирщині хочуть оголосити надзвичайну ситуацію

На Житомирщині хочуть оголосити надзвичайну ситуацію через буревій.

Про таке звернення до відповідних органів повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, - пишуть у прес-службі Житомирського ОУЛМГ.

Він інспектує масштаби бурелому та вітровалу в Новоград-Волинському та Городницькому лісгоспах для визначення першочергових заходів для подолання наслідків стихії.

«Держлісагентство звернеться до відповідних органів щодо  прийняття  рішення про оголошення надзвичайної ситуації на постраждалих територіях, - наголосив Володимир Бондар. - Спеціалісти оцінюють шкоду, яку наніс буревій лісовому  господарству, проте тепер першочергове завдання - ліквідація наслідків стихійного явища. Не гаючи ні хвилини, потрібно мобілізувати всі сили на прибирання поваленої деревини».

Нагадаємо, що 16 травня на території  Новоград-Волинського, Ємільчинського  та  Олевського районів пронісся буревій. У Городницькому та Липинському  лісництвах  Городницького лісгоспу та Малоцвілянському і Курчицькому лісництвах  Новоград-Волинського лісгоспу стихією пошкоджено понад  550 гектарів  різновікових лісових насаджень.

Окрім того, на території Пилипівського лісництва пошкоджено тепличне господарство.

Нагадаємо, що в селищі Анеті  на Житомирщині вітер зірвав дахи з 22-х будинків. У Пилиповичах постраждали 39 домогосподарств, а в Городище - дитбудинок сімейного типу та трансформаторна підстанція.


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, буревій, лісничий, природні ресурси, Надзвичайні події, житомир
В тему

Останні матеріали