19 Травня 2019
Новини

У Луцьку пройшов фестиваль «Подаруй собаці дім»: 11 безпритульних собак знайшли своїх господарів (фото, відео)

У Луцьку пройшов фестиваль «Подаруй собаці дім»: 11 безпритульних собак знайшли своїх господарів (фото, відео)

У Луцьку 19 травня на площі РЦ «Промінь» відбувся  фестиваль безпритульних собак #мокріносики – «Подаруй собаці дім».

«Основна ідея фестивалю — зламати стереотип про безпритульних безпородних собак  та знайти 20-тьом, що будуть на фестивалі, нову родину.

Часто безпритульних собак вважають чимось гіршими за породистих. Кажуть, що вони дурні, брудні, погано пахнуть, і що вони нікому не потрібні. Хочемо донести, що поняття породи виникло лише трохи більше ста років назад і нові породи виводяться постійно. Порода - це набір якостей тварини та її зовнішнього вигляду. Раніше їх виводили для певних задач - бути охоронцями, пастухами, помічниками в полюванні і т.д.

Коли ж тварину беруть у сім'ю, і головна її задача – бути другом та членом сім'ї, а для цього не потрібно, щоб собака була суперсильна, мала найкращий нюх чи легко пролазила в нору.

Мета #мокріносики: привернути увагу людей до братів наших менших та змінити культуру, і ставлення людей до собак з вулиці.

Ціль фестивалю: зменшити кількість безпритульних собак та прилаштувати 20 «виставкових» песиків, а потім - і всіх інших собак та котів з самоорганізованих активістами та громадськими організаціями притулків та комунальних підприємств Волині, що займаються безпритульними», - повідомляли організатори фестивалю.

Наразі, із 20 виставкових безпритульних  собак, 11 щасливчиків відправилося до нових господарів!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна, Волинь, луцьк, волинь, мокрі носики, ласка, кп ласка, фестиваль, безпритульні, Відео
В тему