19 Травня 2019
Новини

Європейські ЗМІ назвали можливого винуватця Третьої світової війни

Європейські ЗМІ назвали можливого винуватця Третьої світової війни

Ізраїль, підштовхуючи США на військовий конфлікт з Іраном, може спровокувати початок Третьої світової війни.

Про це пише австрійське видання Contra Magazin.

Автор публікації пише, що ізраїльська влада підштовхує  уряд США на знищення економіки Ірану, а численні санкції проти Тегерана є інструментом для досягнення мети.

До того ж в травні 2018 року США вийшли з іранської ядерної угоди. Після цього Трамп оголосив про введення обмежень на експорт іранської нафти, пообіцявши звести її продаж до нуля. На цьому протистояння не закінчилося. Американський лідер оголосив Корпус вартових ісламської революції (КВІР) терористичною організацією, на що в Ірані відповіли дзеркально.

Далі автор нагадує про те, що ж являє собою Ізраїль у військовому плані.

«Це єдина в світі неоголошена ядерна держава з запасами зброї масового знищення, яка, за оцінками, може містити до 400 ядерних і хімічних боєголовок», - відзначає автор.

Ескалація конфлікту призвела  до того, що Вашингтон готовий перекинути на Близький Схід 120 тисяч солдатів. Ядерна атака буде сигналізувати про початок Третьої світової війни. Яка в цьому буде відведена роль ізраїльським військовим силам не ясно, але з великою ймовірністю проти Ірану використовуватимуть крилаті ракети з німецького підводного флоту, що несуть ядерну зброю, і ракети з бомбардувальної ескадрильї F-35, побудованої в США.

У разі, якщо це трапиться, то Іран буде атакований США разом зі своїми союзниками. Така ядерна атака буде сигналізувати про початок Третьої світової війни. Однак такі ядерні держави, такі як Індія і Пакистан, Франція і Великобританія, Китай і Росія, займуть протилежні позиції. Британія, як прихильник режиму Нетаньяху, продовжить двосторонню торгівлю з Ізраїлем дистанційно. Однак Близький Схід в цілому, включаючи Ізраїль, також сильно постраждає, загине і велика частина населення. Якщо конфлікт загостриться і пошириться на Європу, втрати можуть досягати сотень тисяч з обох сторін, пише видання.

«Настав час для того, щоб Європейський союз діяв оперативно і рішуче, щоб протидіяти американо-ізраїльськими військовими діями, які представляють таку небезпечну загрозу миру в усьому світі. Рада безпеки ООН має негайно втрутитися, щоб уникнути катастрофічної ядерної війни», - зазначив автор статті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, ядерна війна, ізраїль, іран, сша, армія
В тему