17 Травня 2019
Новини

Більше метра води: на Рівненщині затопило 5 районів (фото)

Більше метра води: на Рівненщині затопило 5 районів (фото)

На Рівнещині через нічну грозу 16 - 17 травня підтоплено ряд сіл.

За повідомленням місцевих видань, найбільше постраждали господарства 5 районів - Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Сарненського, а в Рокитнівському підвищився рівень води у річці Льва. 

Наразі надзвичайники відкачують дощову воду із домогосподарств, до допомоги залучено майже 50 рятувальників та 7 машин спецтехніки і 10 мотопомп. 

Так, на ранок 17 травня багато населених пунктів Зарічненського району залишаються без електропостачання, а село Бутове бореться з наслідками підтоплення. 

«Нічна негода повністю знеструмила сім населених пунктів і чотири частково (йдеться про відключення п’яти ліній електропередачі 10 кВ) у північних районах області: Рокитнівському, Сарненському, Дубровицькому, Воодимирецькому та Березнівському. Але до кінця дня усі населені пункти Рівненщини будуть зі світлом», - розповіла речниця «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова.

У Рокитнівському районі селяни на гумових човнах евакуйовують тварин. За повідомленням місцевих видань, у полях не видно навіть стовпців, які мають висоту 1,2 метри.

У селищі Мацевичі, що у Рокитнівському районі місцеві мешканці бідкаються посилаючись на наслідки нічної грози. Води за ніч налило вище поясу. 

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Рокитне сьогодні????. Біда в людей???? Відео - @___ulya29___ #rivne #рівне

Публикация от Rivne 1283 (@rivne_1283)

У Рокитному внаслідок негоди затопило місцеву церкву. За словами місцевих жителів, споруда опинилася на острівці зусібіч оточена водою.

Крім того, у Рокитному в районі ПМК-180 затопило землі, які місцева влада виділила для воїнів АТО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, НП, Фото
В тему

Останні матеріали