16 Травня 2019
Новини

У Києві поліція кордоном перекрила центральну вулицю міста: що сталося

У Києві поліція кордоном перекрила центральну вулицю міста: що сталося

Сьогодні, 16 травня, євробляхарі побилися з поліцією через спробу перекрити вулицю Грушевського. Поліція створила кордон через вулицю Грушевського і заблокувала рух транспорту.

У бійці під будівлею Верховної ради України між активістами руху «АвтоЄвроСила» і поліцією було задіяно сотні людей, - повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Активісти спробували перекрити вулицю Грушевського, поліція перешкодила, що призвело до невеликої бійки з участю сотні людей.

Як повідомляє ЗІК, поліцейські оточили один з автомобілів з єврономерами на проїжджій частині вулиці Грушевського, власник якого включив аварійні сигнали і відкрив капот своєї машини, тим самим ускладнивши рух дорогою.

У результаті між правоохоронцями та учасниками акції сталася штовханина. Одного з них співробітники поліції відвели за огорожу до будівлі парламенту, де знаходяться правоохоронці і не пускають мітингувальників.

На даний момент поліція вишикувалася кордоном через вулицю Грушевського, рух транспорту заблоковано. Активні зіткнення припинилися.

Нагадаємо, у Києві вчора, 15 травня, почалася акція за доступне розмитнення автомобілів. Організатори мітингу на своїй сторінці в Facebook повідомили, що активісти приїхали в столицю з усієї України в 6:00 і з'їжджаються до цих пір. Мітинг розпочався вчора в 10:00. Активісти планують організувати мітинг на два дні.

Нагадаємо, що пільговий період розмитнення авто на іноземній реєстрації тривав протягом трьох місяців до 22 лютого. Протягом цього часу власники "євроблях" могли отримати українські номери, заплативши половину стандартного акцизного збору.

Так, за час пільгового періоду митниці оформили 218 тис. транспортних засобів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, акція протесту, євробляхи, поліція, бійка, київ
В тему